2021 oli politseile töisem kui varasemad aastad

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Mullu sai liikluses rohkem inimesi vigastada kui sellele eelnenud kolmel aastal, ent hukkunute arv vähenes.
Mullu sai liikluses rohkem inimesi vigastada kui sellele eelnenud kolmel aastal, ent hukkunute arv vähenes. Foto: Urmas Luik

Äsja lahkunud 2021. aasta oli politsei- ja piirivalveametile Pärnumaal töisem kui sellele eelnenu. Kuritegusid registreeriti kümnendiku võrra rohkem, kuid nende hulk kasvas peamiselt varguste ja pettuste arvelt, mida oli kolmandiku võrra enam. Vähem sai inimesi liikluses hukka ja kedagi ei tapetud. Andmed on 30. detsembri seisuga.

Möödunud aasta 30. detsembri seisuga oli politsei Pärnu maakonnas registreerinud üle 1300 kuriteo, mida on umbes kümnendiku jagu rohkem kui 2020. aastal. “Prokuratuuri saatsime sel aastal võrreldes eelmisega üle kolmandiku rohkem juhtumeid,” ütles Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt.

Vägivallakuritegusid pani politsei kirja ligemale 330, millest enamiku moodustavad kehalise väärkohtlemise juhtumid. Avaliku korra raskeid rikkumisi oli üle 30, mida on veidi enam kui 2020. aastal, samal ajal on see number väiksem kui kahel koroonaeelsel aastal. “Suure tõenäosusega võivad selle põhjuseks olla koroonaviirusest tingitud piirangud,” arvas Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles