Väikesaarte elukeskkonna parandamiseks saab toetust küsida

Pärnu Postimees
Copy
Varem on riigi tugiteenuste keskuse toetusprogrammi toel parandatud mobiilsideteenuste toitekindlust Kihnus.
Varem on riigi tugiteenuste keskuse toetusprogrammi toel parandatud mobiilsideteenuste toitekindlust Kihnus. Foto: Mailiis Ollino

Eile avasid rahandusministeerium ja riigi tugiteenuste keskus (RTK) 640 000eurose toetusvooru, mille abil saab suurendada väikesaarte elanikele osutatavate esmatähtsate teenuste kättesaadavust ja kvaliteeti.

Väikesaarte programmist saavad toetust taotleda 16 püsiasustusega väikesaart, teiste seas nii Kihnu kui Manija. Varasemates taotlusvoorudes on toetatud näiteks mobiilsideteenuste toitekindluse tagamist Kihnus ja ATV soetamist Manija päästekomandole.

“Programmi abil on võimalik parandada saarte elektri, sideteenuse, joogivee, terviseteenuste, hariduse ja muude eluks vajalike teenuste kättesaadavust, samuti arendada päästevõimekust ning transpordiühendust maismaaga,” kirjutas riigihalduse minister Jaak Aab.

RTK-le saavad taotlusi esitada avaliku, era- ja kolmanda sektori asutused. Maksimaalne toetuse määr on 130 000 eurot ühe projekti kohta. Oma- või kaasfinantseeringuna peab taotleja katma vähemalt 15 protsenti projekti kuludest. Projektid peavad olema lõpetatud hiljemalt järgmise aasta 31. oktoobriks.

Taotlusvoor on avatud 3. jaanuarist kuni 3. märtsini. Täpsema info leiab RTK kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles