Paikre eelmised juhid astuvad kohtu ette, politsei viibutab näppu linna suunas

Sirle Matt
, reporter
Copy
Süüdistuse järgi tegutsesid OÜ Paikre toonane juhataja Kristo Rossman (paremal) ja arendusjuht Ott Sutt ebaausalt 2019. aastani, mil nad vahistati.  
Süüdistuse järgi tegutsesid OÜ Paikre toonane juhataja Kristo Rossman (paremal) ja arendusjuht Ott Sutt ebaausalt 2019. aastani, mil nad vahistati.  Foto: Ants Liigus

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse Pärnu linnale kuuluva OÜ Paikre kunagiste juhtide kriminaalasja. Selles esitati süüdistus neljale inimesele ja ühele ettevõttele. Süüdistuse järgi võltsisid Paikre eksjuhid dokumente, kasutasid neid firma vara omastamiseks ja andsid ühele koostööpartnereist eeliseid.

​Kriminaalmenetlus keskendub OÜ Paikre juhttöötajate tegevusele 2016. aastast 2019. aastani. Prokuratuur süüdistab ettevõtte toonast juhatajat Kristo Rossmanit, arendusjuht Ott Sutti ja äripartner Danel Tauri omastamises, dokumentide võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises. Rossman ja Sutt on saanud süüdistuse oma positsiooni kuritarvitamises ja toimingupiirangu rikkumiseski. Samuti on Sutile esitatud süüdistus altkäemaksu võtmises, mis on seotud Oleg Pronini ja tema ettevõtte esitatud arvete maksmisega. Proninit ja ta firmat süüdistatakse altkäemaksu andmises.

“Süüdistuse kohaselt maksis Paikre raamatupidaja Kristo Rossmani korraldusel ja Ott Suti abil ettevõtte vahenditest Rossmani isiklikke ja kolmandate isikute arveid, mil puudus seos Paikre äritegevusega. Peale selle süüdistab prokuratuur Kristo Rossmanit Danel Tauri abiga ettevõttele esitatud arve võltsimises,” selgitas Lääne ringkonnaprokuratuuri prokurör Elle Keeman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles