Elmar Vaher: 1200 eurot pole piisav summa, et hoida praegusi ja värvata uusi politseinikke

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Elmar Vaheri sõnutsi on PPA eesmärk, et politseiniku palk oleks 1,2kordne Eesti keskmine palk.
Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Elmar Vaheri sõnutsi on PPA eesmärk, et politseiniku palk oleks 1,2kordne Eesti keskmine palk. Foto: Sander Ilvest

Võimalus töötada Pärnu aasta teo tiitli võitnud uhkes ilusas sisejulgeolekumajas jääb mõnele ametnikule üürikeseks, kuna kohustus kulusid kokku tõmmata on sisejulgeolekuasutustel siinmailgi.

Nagu selgitas siseministeeriumi sisejulgeoleku-, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Veiko Kommusaar, peab siseministeerium asutusena kokku hoidma 630 000, politsei- ja piirivalveamet (PPA) 3,5 miljonit ja päästeamet 1,1 miljonit eurot.

Püksirihma tuleb niisiis tugevasti pingutada ja sellest ei pääse politsei ega pääste siinmailgi. Politsei ja päästeameti Lääne piirkonna juhid aga lubavad, et siseturvalisus kärbete tõttu ei kannata.

“Seni viis suur osa eesliini töötajatest igal kuul koju kõigest 1200 eurot,” sedastas PPA peafirektor Elmar Vaher. “Arvestades ootusi meie ametnikele ja seda, et politseitöö on ohtlik, vastutusrikas ja psühholoogiliselt keerukas, ei ole 1200 eurot piisav summa, et hoida praegusi ja värvata uusi politseinikke.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles