Pärnu Postimehe fotograafi emotsionaalne klõps võimlast võistleb parima pressifoto tiitlile

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Noortele on võistlused oluline koht, kus treenida võistlusnärvi.
Noortele on võistlused oluline koht, kus treenida võistlusnärvi. Foto: Urmas Luik

Eesti pressifotograafide liidu ja Eesti meediaettevõtete liidu (EML) žürii avalikustas läinud aasta paremate pressifotode nominendid. Pärnu Postimehe staažikas fotograaf Urmas Luik pääses kolme valitu hulka spordifoto kategoorias pildiga “Pärnumaa ja Läänemaa meistrivõistlused maadluses”.

Konkursile laekus 668 fotot, mis võistlesid neljas kategoorias: uudis, olemus, portree ja sport. Osales 61 piltnikku. 

Urmas Luik saatis pilte kõigis neljas arvestuses, kokku kaheksa tööd.

Enda sõnutsi oskas Luik kõige vähem loota nomineerimist spordifoto kategoorias, kuna pole enese arvates küllalt kiire reaktsiooniga.

“Väga ootamatu uudis. Omast arust ma olen hästi nõrk spordifotograaf. Ma olen natuke uimane, magan häid hetki maha,” analüüsis Luik iseend. Ka maakonnalehtede toimetuste varustus jääb tema sõnutsi alla üleriigiliste ajalehtede fotograafide käsutuses kiiretele kaameratele ja parematele objektiividele. “Seda enam see nominatsioon üllatas mind ja on tore.”

Novembris Lihulas korraldatud võistlustel tehtud foto sündi meenutades tõdes Luik, et tegi seal hulga pilte, mille seast ühe välja valis. “Ma ei saa öelda, et see oli minu planeeritud pilt. Ma vaatasin maadlejaid ja kohtunikku, alles pärast hakkasin nägema karjuvat treenerit ja kaasaelavat tiimikaaslast. See oli juhus,” rääkis 26 aastat Pärnu Postimehes fotograafi ametit pidanud mees.

See on võit, olümpiavõit!
 
See on võit, olümpiavõit!  Foto: Tairo Lutter

Spordifoto kategoorias konkureerivad Luigega  Delfi / Ekspress Meedia fotograaf Argo Ingver fotoga “Ei ole halba suusailma” ja Tairo Lutter Postimehest tööga “See on võit, olümpiavõit!”.

Žürii avalikustas täna kategooriate nominendid, ent võitjaid  mitte. Kategooriate võidutööde hulgast valis kohtunikekogu välja ka parima töö, mis pälvis tiitli “Aasta pressifoto 2021”. 

Iga kategooria võitja saab diplomi ja preemiaks 1000 eurot. Aasta pressifoto autor pälvib 1000 lisaeurot.

Võitjad tehakse teatavaks pressifoto näituse avamisel ja auhinnad antakse üle EMLi korraldataval pressipeol 17. veebruaril.

Ei ole halba suusailma.
Ei ole halba suusailma. Foto: Argo Ingver
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles