Tuuleiilid viisid mitmel pool Pärnumaal majapidamistelt voolu

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kokku oli Eestis kella 13 ajal elektrita üle 21 000 majapidamise.
Kokku oli Eestis kella 13 ajal elektrita üle 21 000 majapidamise. Foto: Mailiis Ollino

Tugevad tuuleiilid on viinud voolu mitmelt poolt Pärnumaalt. Kella 13 ajal oli elektrita 395 majapidamist.

Suuremad katkestused on Kihnu saarel, Pärnu-Jaagupi ümbruses ja Soometsa lähikonnas. Kokku on Eestis üle 21 000  majapidamise ilma elektrita.

Ilmateenistuse teatel asus sakslastelt nime saanud tormitsüklon Hannelore hommikul oma keskmega Soome lahel. Tsükloni lähedal oli nullkraadi ümber oleva õhutemperatuuri tõttu sajupakett Eestis kirju: sadas nii lund, lörtsi kui vihma. Saartel ulatusid kella 9 ajal iilid 25–30 meetrini sekundis, Hiiumaal registreeriti puhanguid kuni 30,5 meetrit sekundis, kirjutas ilmateenistus sotsiaalmeedias.

Ilmateenistuse sünoptik Kairo Kiitsak postitas sotsiaalmeediasse, et väike, aga äge osatsüklon liigub lõuna-kagu suunas. “Põhja poolt alates mandril tuul tugevneb väga järsku,” kirjutas ta. Puhanguid on juba kuni 20 meetrit sekundis. Sajab lund, sadu on mõõdukas, ajuti tugev, ning tuiskab. Rannikul küünivad tuulepuhangud üle 30 m/s. Kui praegu on mandri lõunaosas veel vaikus, hakkab päeva teises pooles olukord kiiresti muutuma. Loode-Eestis taevas juba järk-järgult selgineb ja sadu on lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles