Galerii ⟩ Lääneranna talus elab pool tuhat asukat vallabist pimeda Šeigini

Copy

Kõrvalisi teid pidi Kuke külla Ranna rantšo lauta jõudnud, kostab laudauste avanedes kõrvu lakkamatu kudrutamine, kiremine, määgimine ja mökitamine vahelduvalt ja kõikvõimalikes registrites. Siblimist-sebimist on sedavõrd palju, et ­silme eest võtab hetkega kirjuks ja tahaks kohe kõiki elanikke paitada. Siinses koduloomade loomaaias on kostil üle 450 looma ja linnu.

Rantšo perenaise Ande Arula sõnutsi muutub see number pidevalt. “Kui keegi läheb koju, tuleb kindlasti kaks looma asemele,” teatab ta. “Merisigade arvgi muutub kogu aeg.”

Arulale pole see esimene paik oma loomaaiaga rasket tööd tehes kanda kinnitada. Uue-Ankru tallu Lääneranna vallas kolis ta umbes kaks aastat tagasi ja alustas siin nullist. Talu laudas puudus nii elekter kui vesi ja see oli prahti täis. “Mul on kassi kannatus. Tulin siia, kui sain aru, et eelmisest rantšost olen ilma ja pean otsast alustama. Istusin ja nutsin, vana kits seisis kõrval ja vaatas tähtsa näoga, justkui küsides: “Kas hakkad jälle peale?”” meenutab loomasõber, kelle hoole all selliseid neljajalgseid, kes temaga koos elanud 25 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles