Saugasse rajati riigi moodsaim täisautomaatne betoonitehas

Copy
Betoonimeistri juhataja Kalle Suitslepa sõnutsi on see tehas viimase kümnendi suurim investeering Eesti betoonitootmises.
Betoonimeistri juhataja Kalle Suitslepa sõnutsi on see tehas viimase kümnendi suurim investeering Eesti betoonitootmises. Foto: Urmas Luik

Betoonimeistri uusim ja moodsaim tehas Pärnu külje all Saugas sündis väga kiiresti, alles möödunud suvel andsid nad Saksamaa masinatootjale Liebherrile tellimuse sisse ja tänaseks on tehas püsti.

Betoonimeister oli varemalt tegutsenud peamiselt Tallinnas ja Tartus, kuid möödunud aastal otsustasid nad tootmist laiendada Lääne-Eestisse. Tehasel ei ole vundamenti vaja, sest see on küllalt väike, kuid võimekas. Samuti on see modulaarne ja mobiilne, ehk seda saab vajadusel lahti võtta, veokitele laadida ja teise kohta viia. “Näiteks kui Pärnumaal kõik ehitised valmis saavad, võime selle viia Saaremaa silla ehituse juurde, aga loodame, et seda ei ole vaja teha,” lausus ettevõtte juhataja Kalle Suitslepp. “Kuid saame selle kahe-kolme nädalaga hoopis teise kohta viia.”

See tehas on võimeline tegema

100

kuupmeetrit betooni tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles