Soomaa turismiedendajad püüavad parima tiitlit

Pärnu Postimees
Copy
Soomaa giid Aivar Ruukel selgitab haabjakultuuri tutvustaval näitusel, kuidas puutüvest valmib ühepuulootsik.
Soomaa giid Aivar Ruukel selgitab haabjakultuuri tutvustaval näitusel, kuidas puutüvest valmib ühepuulootsik. Foto: Sandra Urvak

Eesti turismi- ja reisifirmade liidu (ETFL) tänavuste aasta turismiobjekti tiitli nominentide sekka mahub teiste seas Pärnumaa vabaühendus Soomaa Turism ja aasta turismiedendajaks pürib siinne loodusturismi arendaja Aivar Ruukel.

Turismiobjekti auhind antakse tavakohaselt ettevõtmisele, mis eelneva aasta jooksul on teinud silmapaistvat tööd kodumaise turismi edendajana. ETFLi peasekretäri Merike Halliku sõnutsi on tänavune nominentide nimekiri mitmekülgne. “Hoolimata kaks aastat vaevanud pandeemiakriisist on Eestis palju turismiga seotud ja külastajatele avastamisrõõmu pakkuvaid ettevõtmisi,” märkis Hallik.

Kandideerijate valik on peasekretäri kinnitusel väärikas ja 2021. aasta turismiobjekti ja turismiedendajat välja selgitada raske.

Aasta turismiobjekti aunimetusele kandideerivad tänavu MTÜ Soomaa Turism, Lee Resto ja Lore restoran, Hara sadam, Kadrioru kirjandustänav, Paks Margareeta ja meremuuseum, kruiisiterminal ja ajakeskus Wittenstein Paides.

Tosina aasta eest asutatud Soomaa Turismi juhatusse kuuluvad Aivar Ruukel, Karmo Haas, Argo Juske ja Monika Jõemaa. “Soomaa turismiretked on midagi sellist, mis on omane ainult Eestimaale. Kohaliku kultuuripärandi hoidjad ja selle väärtustajad tõid Eestisse juurde veel ühe UNESCO maailmapärandi objekti,” rõõmustas Hallik.

Aasta turismiedendaja tiitli nominendid on Soomaa loodusturismi edendaja Aivar Ruukeli kõrval Saaremaa toidufestivali tegijad Angela Nairis, Anu Lomp ja Ulvi Lehtsalu,  Eesti hotellide ja restoranide liidu tegevjuht Killu Maidla, kauaaegne hotelliettevõtja Feliks Mängus, Tallinna kirjanduskeskuse direktor Maarja Vaino, sibulateel asuva Mesi Tare perenaine Herling Mesi ja ettevõtluse arendamise sihtasutuse turismiarenduskeskuse direktor Liina Maria Lepik.

Tänu loodusturismi eestvedajale Aivar Ruukelile pole Soomaa piirkond jõudnud ainult Eesti, vaid kogu maailma kaardile.

Merike Hallik, ETFLi peasekretär

“Tänu loodusturismi eestvedajale Aivar Ruukelile pole Soomaa piirkond jõudnud ainult Eesti, vaid kogu maailma kaardile,” tõstis Hallik esile Pärnus elava Ruukeli.

Hallik tõdes, et kõik nominendid on teinud Eesti turismi edendamiseks väga palju tööd ja väärivad parima tiitlit. “Suur aitäh kõigile tehtud töö eest ja jõudu  aastaks 2022!” ütles Hallik.

Traditsiooniliselt on auhinnad välja antud turismimessi Tourest pidulikul avamisel. “Kuigi järgmine Tourest toimub alles 2023. aasta veebruaris, pole põhjust oma eestimaiseid turismiobjekte ega -edendajaid jätta vääriliselt tunnustamata,” lausus Hallik ja täpsustas, et võitjad kuulutatakse välja reedel. Nominentide valikul on mõõdupuuks üldine tuntus, klientide laitmatu teenindus, uudne lähenemine, hea turundustöö ja professionaalsus Eesti turismifirmadega suheldes. 

Aasta parimale objektile ja edendajale annab ETFL tunnistuse ja mälestusplaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles