Riigikogu liige küsib ühismeedias, kas Ukraina on sõjas ise süüdi

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Riigikogu kõrval on Andrei Korobeinik ametis Pärnu linna volikogu esimehena, mis takistas ta eile parlamendis allkirjastamast Ukraina toetusavaldust.
Riigikogu kõrval on Andrei Korobeinik ametis Pärnu linna volikogu esimehena, mis takistas ta eile parlamendis allkirjastamast Ukraina toetusavaldust. Foto: Konstantin Sednev

Päeval, mil Venemaa kuulutas ametlikult sõja Ukraina vastu, algatas riigikogu liige ja Pärnu linnavolikogu esimees Andrei Korobeinik endanimelisel sotsiaalmeedialehel küsitluse, kus tahab teada, mida inimesed sõja puhkemisest arvavad. Ühe vastusevariandina märkis rahvaesindaja, et Ukraina on sõjas ise süüdi.

Eesti ja vene keelses postituses tuletab rahvaasemik meelde, et tähistame Eesti 104. sünnipäeva, ja märgib, et samal ajal ründab vaid 1000 kilomeetri kaugusel Venemaa Ukrainat. “Olen kindel, et Eesti iseseisvuse nimel ei saa me kõrval seista ega vaikida. Täna alanud Venemaa sõda Ukraina vastu on kuritegu, mida tsiviliseeritud maailm aktsepteerida ei saa,” avaldab Korobeinik oma seisukoha. Ja küsib seejärel “Aga mida arvate teie?”

Vastuse saab anda emotikoniga ja ette on antud kolm vastusevarianti: Venemaa rünnak Ukraina vastu on kuritegu; las Venemaa ja Ukraina ise otsustavad mis neist saab; Ukraina on selles kõiges ise süüdi.

Napi tunniga on vastajaid kogunenud üle 360, neist ligemale poolsada peab sõjategevuses süüdlaseks Ukrainat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles