Galerii Maailma pikimaks jõemaratoniks valmistuja sai Türi-Tori kiirlaskumisvõistlusel hea õppetunni (1)

Copy

Juunis toimuvaks 715kilomeetriseks maailma pikimaks süstamaratoniks valmistuvat Kuusalu meest Mart Reimanni tabas Eesti pikimal Türi-Tori kiirlaskumise 104 kilomeetri distantsil mitu äpardust, ent aerutaja ei teinud sellest sugugi suurt numbrit: hea, kui sellised asjad juhtuvad treeningul ja on teada, milleks tuleb valmis olla.

Esimene viperus tabas Reimanni juba neli kilomeetrit pärast stardikäsklust, kui süsta tüür töölepingu üles ütles.

“Mul oli täiesti uus paat. Proovisin seda esimest korda eile, tehes 500meetrise sõidu. Siis kõik toimis,” seletas ultrasõiduks valmistuja. “Olen selle alaga tegelnud 25 aastat ja midagi sellist pole mul varem juhtunud. Tõenäoliselt oli tegu defektiga.”

Ehkki süsta juhtimine muutus keerulisemaks ja jalgadelgi kadus toetuspunkt, ei visanud Reimann aeru põõsasse ja läbis järgmised 40 kilomeetrit Kurgjale katkise sõiduriistaga. Seal õnnestus tal see ringi vahetada veidi aeglasema süsta vastu.

Teine sekeldus juhtus Reimanni joogikotiga, mis jäi oksa taha kinni ja irdus paadist. Kui süstasõitja märkas, et varustus kaduma läks, pidi ta otsa ringi keerama, et see üles otsida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles