Tasuta koolitused arendavad digioskusi ja tõstavad teadlikkust küberohtude suhtes

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Kokku toimub 34 eestikeelset koolitust, millest saab osa võtta veebi teel.
Kokku toimub 34 eestikeelset koolitust, millest saab osa võtta veebi teel. Foto: Urmas Luik

Eestikeelne koolitusprogramm “Õpi koos Google’iga” võimaldas eelmisel aastal tuhandetel Eesti ettevõtjatel parandada digioskusi ja kasvatada konkurentsivõimet. Tänavugi jagatakse sarja raames huvilistele tasuta praktilisi teadmisi digiturunduse ja küberturvalisuse kohta.

Koolitused on tasuta ja mõeldud eelkõige ettevõtjatele, kuid osaleda võivad kõik soovijad, kes tahavad täiendada oma digioskusi.

Tänavune koolitusprogramm annab ülevaate digiturunduse suundadest, õpetab kasutama digitaalseid vahendeid nagu sotsiaalmeedia- ja videoreklaam, Google Ads, veebianalüütika. Võttes arvesse julgeolekuolukorda, on sel aastal eraldi teema küberturvalisus. Osalejad saavad teada, kuidas ohte ära tunda ja oma seadmeid ning võrke kaitsta. Peale koolituste ja praktikumide pakutakse üks ühele konsultatsioone, aitamaks õpitu edukalt kasutusele võtta.

Selle aasta koolitusprogramm algab 3. mail. Kokku toimub 34 eestikeelset koolitust, millest saab osa võtta veebi teel.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt avaldas, et digitaalsed oskused on edukale ettevõtjale iga aastaga tähtsamad, et püsida konkurentsis nii Eestis kui rahvusvaheliselt. “Tänapäeva maailmas on hüppeliselt kasvanud küberturvalisuse olulisus ja riikide kõrval satuvad rünnakute sihtmärgiks järjest enam ettevõtted. Et digikeskkonnas turvaliselt toimetada, on oluline teadlikkus ja küberhügieen,” ütles Sutt.

Mullu osutus koolitusprogramm üle ootuste edukaks: selle käigus omandas ettevõtluseks vajalikke uusi digiteadmisi üle 9200 huvilise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles