Töötaja näpukas tõi direktorile skandaali kaela

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riikliku looduskaitsekeskuse Pärnu-Viljandi regiooni direktor Enn Vilbaste.
Riikliku looduskaitsekeskuse Pärnu-Viljandi regiooni direktor Enn Vilbaste. Foto: Urmas Luik

Eilne Õhtuleht väidab, et riikliku looduskaitsekeskuse veebruaris suletava Pärnu-Viljandi regiooni direktor Enn Vilbaste andis endale ja ligi kümnele alluvale 50 aastaks eriloa käia Nigula looduskaitsealal marjul.


Kahjuks ei ole tegemist müstilise loaga, mille väidetavalt direktor väljastas, vaid Nigula rabas liikumise ja viibimise loaga, mis eri tööde tegemiseks antakse inimestele vastavalt nende vajadustele kas päevaks või kauemaks, kui tegemist on näiteks loodusuurijatega. Väljastatud loa koopia saab keskkonnainspektsioon.



“Jõhvikakorjamise lube polegi olemas, on Nigula looduskaitseala kaitse-eeskirja kohaselt liikumisload sihtkaitsevööndis,” kinnitas Enn Vilbaste.



Inimeste viibimine väljaspool ettevalmistatud ja tähistatud õppe- ja matkarada, marjade, seente ja muude metsa kõrvalsaaduste korjamine on lubatud vaid kaitseala valitseja nõusolekul.



Kaitseala valitseja on keskkonnaministeeriumi Pärnumaa keskkonnateenistus, kuid lube väljastab riiklik looduskaitsekeskus.



Kahjuks tegi regiooni kaitse planeerimise spetsialist Murel Merivee arvutis näpuka ja planeeritut kirjutades sai 2015. aasta asemel kirja 2050, mis ei tähenda, et selle ajani on väljastatud jõhvikakorjamise luba.



Eesti tuntuim jõhvikauurija ning sortide aretaja on Juta Vilbaste, kelle 1968. aastal alustatud marjade saagikuse uuringud jätkuvad Nigula profiili katselappidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles