Sügisest alustab Pärnus viies õdede õpperühm

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu õe õppekava rühma teise kursuse üliõpilane Liis-Katrin Avandi.
Pärnu õe õppekava rühma teise kursuse üliõpilane Liis-Katrin Avandi. Foto: Maris Kull

Tuleval sügisel avab Pärnu haigla viienda õdede õpperühma, see annab soovijaile võimaluse omandada rakenduskõrgharidus ravilas.

2014. aasta sügisel alguse saanud Tallinna tervishoiu kõrgkooli, Pärnu haigla ja Eesti õdede liidu koostööprojekti “Kool haiglas” eesmärk on pakkuda Pärnumaa ja Lääne-Eesti inimestele võimalust omandada rakenduskõrgharidus õe erialal kodu lähedal.

Nüüdseks on selle projekti raames lõpetanud kolm rühma diplomeeritud õdesid ja praegu õpib haiglas 26 tudengit. Vilistlastest töötab Pärnu haiglas 68 protsenti lõpetajatest ja praegu õppivatest tudengitest 20. Projekti käigus on tööturule, nii Pärnu linna kui maakonda jõudnud 78 spetsialisti.

Pärnu haigla annab õppeks vajaliku sisustusega auditooriumi, praktikumide ruumid ja tagab õppuritele praktikakohad, kõrgkool vastutab õppetöö korraldamise eest.

Meil on hea koostöö kooliga ja see võimaldab meie õpperühma tudengitel saada rahvusvaheliselt tunnustatud rakenduskõrgharidus oma kodukohas.

Kaie Kütt, Pärnu haigla õendusjuht.

SA Pärnu Haigla juhatuse esimehe Urmas Sule sõnutsi on sellises unikaalses formaadis õppimisvõimalus väärtuslik kõigile pooltele. “Meie senine kogemus on näidanud, et lõpetajatest saame tugevat professionaalset tuge oma personalile. Loodetavasti jätkub koostööprojekt veel pikalt, andes nakatavat eeskuju teistele haiglatele,” märkis ta.

Haigla õendusjuht Kaie Kütt kolleegidega ootab rõõmuga oma ridadesse pädevaid kolleege, asjatundlikke, hoolivaid õdesid. “Meil on hea koostöö kooliga ja see võimaldab meie õpperühma tudengitel saada rahvusvaheliselt tunnustatud rakenduskõrgharidus oma kodukohas,” nentis Kütt.

Pärast õpingute lõppu pakub haigla mitmekülgset tööd, erialaseid väljakutseid, väärtuslikku töökogemust juba kogenud õdede kõrval. Õetööd saab teha statsionaarsetes ja ambulatoorsetes osakondades, päevaravis, erakorralises vastuvõtus, operatsiooni- ja anestesioloogiateenistuses, koduõenduses, kiirabis, iseseisvates õendusvastuvõttudes.

Kokku töötab kohalikus haiglas üle 400 õe, neist umbes 20 meest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles