Elutingimuste parendamiseks saab tuge 43 maaperet

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Toetusega saab parendada joogiveevarustust.
Toetusega saab parendada joogiveevarustust. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsusele laekus hajaasustuse programmi abil oma elutingimusi parandada soovivatelt peredelt 64 taotlust, toetust saab 43 majapidamist.

Toetuse saajaid on Audrust 29, Paikuselt neli ja Tõstamaa osavallast kümme.

Riigi ja kohaliku omavalitsuse ühiselt rahastatava programmi abil saavad hajaasustusega piirkondade elanikud uuendada oma majapidamise joogiveevarustust, paigaldada autonoomse elektrisüsteemi, rajada kanalisatsioonisüsteemi või aasta ringi ligipääsetava juurdepääsutee.

Toetuse suuruseks on ühe majapidamise kohta kuni 6500 eurot, millele lisandub vähemalt 33 protsendi suurune oma- ja kaasfinantseering. Kui taotleja on viimasel viiel aastal hajaasustuse programmist juba toetust saanud, arvestatakse varasem toetussumma toetuse piirmäära sisse.

Nii nagu läinud aastal, puudutavad ka tänavu positiivse otsuse saanud taotlusest enam kui pooled joogiveevarustusega seotud töid. Palju on ka neid, kes soovivad programmi abil välja ehitada või rekonstrueerida oma kanalisatsioonisüsteemi. Üks toetussoov tuli ka juurdepääsutee rajamiseks ja üks pere soovib programmi toel rajada autonoomse elektrisüsteemi.

Riik panustab tänavu Pärnu maaperede elamistingimuste parendamisse 93 236 eurot ning Pärnu linn 108 401 eurot.

Toetus makstakse välja tööde teostajale pärast seda, kui tööd on tehtud, toetuse saaja on omafinantseeringu tasunud ja aruanne on kinnitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles