Kaart Transpordiamet piirab kiirust Reiu kooli bussipeatuse juures ja Lottemaa ristmikul

Copy

Alates tänasest piirab transpordiamet ohutuse tagamiseks suurima lubatud kiiruse Tallinna–Pärnu–Ikla tee Tõllapulga ristmiku ja Pärnamägede pagari ristmiku vahelisel lõigul 80 kilomeetri peale.

“Meieni on jõudnud mitme kodaniku kaebused, et Reiu kooli bussipeatuse juures ja Lottemaa ristmikul on inimestel väga ohtlik ja ebamugav teed ületada,” selgitas transpordiameti Lääne üksuse juhataja Hannes Vaidla. Peale Lottemaa külastajate kasutavad seal bussi lapsed, kes lähevad Reiu ratsakooli trenni, ning Reiumaa motellis majutuvad Ukraina pered.

Vaidla sõnutsi pööratakse sel lõigul sageli Reiu kooli teele, mida on eriti tipptunnil Pärnu poolt tulles vasakpöördena ebamugav ja isegi ohtlik sooritada.

“Kuna praeguse plaani järgi hakatakse seal aasta pärast 2+2 lõiku ehitama, siis mingeid ümberehitusi enam ei kavandata. Arutasime olukorda ja otsustasime kehtestada Tõllapulga ristmiku ja Pärnamägede pagari ristmiku vahelisel lõigul kiiruspiirangu 80 km/h,” selgitas Vaidla.

Otsust mõjutas tema kinnitusel ka see, et lõigul on suur raskeliikluse osakaal – 20 protsenti kogu liiklusest. “Kuna veokite sõidukiirus on tavaliselt natuke alla 90 km/h, siis vähendaks selline piirang tõenäoliselt möödasõidu vajadust,” lisas Vaidla.

Madalam kiirus ja vähem möödasõite võimaldaks jalakäijatel ohutumalt teed ületada ning annaks sõidukitele rohkem aega pöörete sooritamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles