Kärssava rehviga traktori peatamiseks kutsuti päästjad

Pärnu Postimees
Copy
Põleva rehviga traktorist kaasliiklejate peatumismärguandele ei reageeritud. Pilt on illustreeriv.
Põleva rehviga traktorist kaasliiklejate peatumismärguandele ei reageeritud. Pilt on illustreeriv. Foto: Meelis Meilbaum

Reede õhtust alates pidid Pärnumaa päästjad kustutama nii metsa kui mitu põlevat sõidukit ja toestama puruks sõidetud elumajagi.

Reedel õhtul reageerisid Pärnu päästekomandod kolmele väljakutsele.

Kell 17.13 sõitis Pärnus Rohelisel tänaval sõiduauto majja. Päästjad aitasid auto majaseinast ohutult kätte saada, toestasid seina prussidega ning katsid augu koormakattega.

Kell 21.23 teatati häirekeskusele järelevalveta jäetud lõkkest Pärnu linnas Tüürimehe tänaval. Pritsumehed kustutasid põleva rehvi, mis oli visatud prügihunnikusse.

Mõni minut hiljem, kell 21.27 helistati Pärnust taas häirekeskusesse ja anti teada Turba tänaval põlevast veoautost. Päästekomando kohale saabudes oli tuli levinud veoauto kabiini ja kabiini ning furgooni vahelisele osale. Päästjad kustutasid veoauto kabiini all oleva mootoriruumi ning pukseerisid sõiduki teistest autodest ja varikatusest eemale. Veoauto hävis tules umbes 30 protsendi ulatuses. Tulekahju tekkepõhjus ei ole teada.

Kui laupäev möödus Pärnumaal rahulikult, siis pühapäeval käidi kahes kohas tuld likvideerimas.

Kell 13.43 helistas häirekeskusesse liikleja, kes märkas teel traktorit, mille tagarehvist tuli suitsu ja oli näha tuld. Juht ei peatunud märguannete peale. Päästjad peatasid traktori ja kustutasid haagise rehvi paari ämbri veega.

Kell 21.37 kutsuti päästjad Häädemeeste valda Leina külla, kus metsas matkanud pere oli juhuslikult avastanud põleva metsaaluse. Häädemeeste päästjad kustutasid paari ruutmeetri suuruse põlengu. 

Matkajad leidsid Häädemeeste vallas Jõulumäe kandis mahajäetud lõkke.
Matkajad leidsid Häädemeeste vallas Jõulumäe kandis mahajäetud lõkke. Foto: Päästeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles