Kihnu kooli pere tähistab kolme juubelit

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Kihnu kooli direktor Jana Ruubel ehk kihnlastele Männi Jana juhib kooli ja lasteaeda saarel 2020. aastast.
Kihnu kooli direktor Jana Ruubel ehk kihnlastele Männi Jana juhib kooli ja lasteaeda saarel 2020. aastast. Foto: Mailiis Ollino

Kihnu kooli pere valmistub kolmeks juubeliks korraga, möödub 245 hariduse andmise algusest saarel, 130 aastat esimese koolimaja ja 50 aastat praeguse koolimaja avamisest. Pidustused tipnevad laupäeval 3. septembril, mil jagatakse Kihnu kooli aastaraamatut, muuseumis avatakse teemanäitus ja koolimajas toimub avatud tund „Kihnu kool õpib: minevikust olevikku ja olevikust tulevikku”. Tundi juhib kihnlane, Tartu ülikooli juhtimise professor Maaja Vadi.

Kihnu kooli direktori Jana Ruubeli sõnade kohaselt on tundi andma palutud eri lendude lõpetajad, kelle hulgas on riigikogu liige Annely Akkermann, kauaaegne vallavanem Ingvar Saare ning Kihnu mere seltsi asutaja, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi meremajanduse osakonna peaspetsialist Reet Laos.

„Vilistlastega üheskoos arutame, mida vajalikku on nemad kooliajast kasulikku kaasa võtnud oma ellu ja mida meie peaksime täna andma kaasa õpilastele, et nad saaksid tulevikus elada täisväärset elu,” rääkis Ruubel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles