Saarde volikogu opositsioon hääletas protestiks jalgadega (4)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Saarde vallavolikogu opositsiooni esindajad jätsid protesti märgiks tänasele istungile tulemata. Arhiivifoto.
Saarde vallavolikogu opositsiooni esindajad jätsid protesti märgiks tänasele istungile tulemata. Arhiivifoto. Foto: Urmas Luik

Saarde vallavolikogu opositsiooni liikmed jätsid protesti märgiks tänasele istugile tulemata ja jälgisid Kilingi-Nõmme klubi saalis toimunud kogunemist veebiülekande kaudu.

Nii istus volikogu saalis vaid kaheksa võimul oleva valimisliidu Südamega Saardes kaheksa esindajat ja seitse tooli jäid tühjaks.

Opositsiooni esindajate sõnutsi loobusid nad in corpore volikogu istungist osalemast seetõttu, et selle toimumisaega muudeti. Esiti pidi septembri korraline istung toimuma eelmisel neljapäeval, aga kuna kolm volikogu liiget 15st ja vallasekretär andsid teada, et nad ei saa osaleda, otsustas volikogu esimees Eiko Tammist selle edasi lükata.

Tammisti jutu järgi plaanis ta esiti istungi kokku kutsuda homseks, aga seegi kuupäev ei sobinud viiele inimesele. Nii saatis ta kutsed välja tänaseks, kui oli teada, et kohale ei saa tulla kolm volinikku.

Volikogu esimehe sõnutsi ei teadnud ta opositsiooni liikmete aktsioonist. “Mulle oli teada, et tulla ei saa kolm inimest. Üks ütles, et saab tulla. Kolm jättis vastamata,” seletas ta.

“Mul on väga hea meel, et suutsime näidata, et oleme meeskond,” hindas kohaliku oposotsiooni üks liider, volikogu EKRE nimekirja liige Margus Kukk kolme valimisliidu liikmete kokkulepet.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles