Jõhkrutsenud tüdrukuid püüti õigele teele aidata (1)

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Üks vägivallatsenud noortest on osalenud taastava õiguse ehk konfliktivahenduse programmis. Pildil konfliktivahendust tutvustav üritus Pärnus 2020. aastal.
Üks vägivallatsenud noortest on osalenud taastava õiguse ehk konfliktivahenduse programmis. Pildil konfliktivahendust tutvustav üritus Pärnus 2020. aastal. Foto: Lilli Tölp

Pärnu tüdrukud, kes läinud nädalavahetusel peksid Tori vallas korteris läbi eakaaslase, on osalenud eri programmides, et spetsialistide abiga õigele teele naasta.

Pärnu politseijaoskonna Pärnumaa piirkonnagrupi juht Tõnu Kivis avaldas, et peksmises osalenud 14- ja 15aastane tüdruk on politseile teada. Üks tüdrukutest on sattunud korrakaitsjate vaatevälja seoses alkoholi tarvitamisega. Tema puhul kohaldati taastava õiguse printsiipi ehk konfliktivahendust, mis pakub pooltele võimalust turvalises keskkonnas rääkida juhtunust ja selle mõjust.

Teine neiu pole kokkulepitud ajaks koju läinud, mistõttu politsei on aidanud teda otsida. Käitumisprobleemide seljatamiseks osales tüdruk Pärnu linna pakutavates noorteprogrammides.

Paraku ei hoidnud need tegevuskavad ära noorte vägivallatsemist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles