Õnnetus Eesti-Läti piiril võttis poolesajalt meditsiinitöötajalt vaba päeva

Pärnu Postimees
Copy
Tervise- ja tööminister Peep Peterson märkis, et sügisel Läti ja Eesti vahelist kiirabi piiriülese koostöö lepingut uuendades poleks kuidagi osanud arvata, et vastavat kokkulepet läheb nii kiiresti ja suures mahus vaja.
Tervise- ja tööminister Peep Peterson märkis, et sügisel Läti ja Eesti vahelist kiirabi piiriülese koostöö lepingut uuendades poleks kuidagi osanud arvata, et vastavat kokkulepet läheb nii kiiresti ja suures mahus vaja. Foto: sotsiaalministeerium

Traagiline liiklusõnnetus läinud nädalavahetusel Eesti-Läti piiri lähedal pani hoobilt rakkesse poolsada meditsiinitöötajat, kes oma vabal päeval ruttasid viivitamata tööle, samal ajal kui juba valves olnud kiirabitöötajad sireenide ja siniste valgussähvatuste saatel Läti poole kihutasid.

Läinud laupäeva õhtul toimus Põhja-Lätis Ainažis keerulistes, lumistes ilmaoludes Ukraina relvajõudude liikmeid vedanud Eesti bussi ja Eesti veoauto laupkokkupõrge. Bussijuht hukkus. Raskelt sai viga kolm ja kergemalt 22 inimest. Ühissõidukis viibis õnnetuse hetkel 46 reisijat ja kaks bussijuhti.

Pärnu haigla erakorralise meditsiiniabi teenistuse juht Marit Õun avaldas, et mõni minut pärast õnnetust startisid kuus kiirabibrigaadi Pärnust ja üks Abja-Paluojalt juba Läti suunas.

“Oli ette teada, et õnnetuses võib olla palju kannatanuid,” lausus Õun. “Et linn ei jääks tühjaks, aktiveeriti tunniga kaks lisabrigaadi. Mõne minutiga tulid meie 40–50 töötajat välja, et olla toeks ja vajadusel suur hulk kannatada saanuid haiglasse vastu võtta.”

Pärnu haiglasse jõudis Lätist turvaliselt ja kiiresti paranema kümme kannatanut. Ülejäänud vigasaanud viidi Läti haiglatesse.

Tervise- ja tööminister Peep Peterson tänas eile Pärnu kiirabi kiire ja tõhusa tegutsemise eest eelnimetatud liiklusõnnetuse järel. Minister märkis, et siinne kiirabiosakond väärib täit tunnustust kiire ja võimeka reageerimise eest.

Peterson lisas, et sügisel Läti ja Eesti vahelist kiirabi piiriülese koostöö lepingut uuendades poleks kuidagi osanud arvata, et vastavat kokkulepet läheb nii kiiresti ja suures mahus vaja.

Juhtunule reageerisid Eesti politsei ja päästjadki: Häädemeeste, Kilingi-Nõmme, Pärnu ja Abja päästemeeskond viie põhi- ja ühe paakautoga. Läti päästejuhtide kohalejõudmiseni juhtis tööd Lääne päästekeskuse välijuht.

Pärast kiidu- ja tänusõnade lausumist käsitlesid minister ja kiirabitöötajad tervishoiusüsteemiga seotud eri probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles