Varjusurmas olnud Jaagupi sadamasse tuleb purjespordikeskus (1)

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Silver Nõmme sõnutsi võib lõplik projekt mõnevõrra erineda praegu eskiisilt nähtavast, kuna veel on tegemata vajalikud uuringud.
Silver Nõmme sõnutsi võib lõplik projekt mõnevõrra erineda praegu eskiisilt nähtavast, kuna veel on tegemata vajalikud uuringud. Foto: OÜ Jaagupi Sadama Arendus

Pärast kümmet aastat, kui Jaagupi sadamas viimati midagi suuremat tehti, üritatakse sadamale taas elu sisse puhuda. Lepingud on sõlmitud ja OÜ Jaagupi Sadama Arendus saab seal alustada suurte plaanide elluviimisega. Ümberkaudsetele elanikele ja külalistele tähendaks see uut uhket ajaveetmiskohta, kohalikele kaluritele senisest paremaid töötingimusi.

Kõigepealt kaevavad ettevõtjad sadama liivaga täitunud kanali lahti, et kalurid ja merepäästjad saaksid sadamat jälle kasutama hakata. Seda nõuab ühtlasi Häädemeeste vallaga sõlmitud leping. Juba jaanuaris hakatakse tegema ettevalmistusi uuringuteks, keskkonnaametist lubade taotlemiseks ja projekteerimiseks. Juuniks peab sadam olema lahti kaevatud.

Seejärel asuvad sadama arendajad Triin ja Silver Nõmm ning Sander Pajanen ellu viima plaani luua Jaagupi sadamast purje- ja kogukonna keskus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles