Võrdlus: Kus on kõige rohkem neljarajalisi teid, aga kus tihedaim liiklus?

Copy
Via Baltical on liiklus tihedam kui ülejäänud põhimaanteedel ja  veokeid sõidab seal samuti kõige rohkem, seevastu neljarajalist teed on kõige napimalt.
Via Baltical on liiklus tihedam kui ülejäänud põhimaanteedel ja  veokeid sõidab seal samuti kõige rohkem, seevastu neljarajalist teed on kõige napimalt. Foto: Urmas Luik

Eesti taristuehituse liit lõi veebilehe, kust saab vaadata, mis seisus on riigi põhimaanteede väljaehitamine neljarajaliseks.

Kõige vähem on neljarajalist teed Tallinna–Pärnu maanteel, mille 130 kilomeetrist vaid 19-l kulgeb mõlemas suunas kõrvuti kaks sõidurada. Kõige paremas olukorras on selle poolest Tallinna–Narva maantee.

Liiklussageduse võrdluses on pilt teistsugune. Kõige tihedama liiklusega on Tallinna–Pärnu–Ikla maantee, kus sõidab ka enim autoronge ehk üle 12 meetri pikkusi veoautosid (keskmiselt 1575 ööpäevas). Kolmest teest kõige hõredama liiklusega on Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maantee, aga raskeveokeid liigub kõige vähem Tallinna–Narva maanteel (keskmiselt 640 ööpäevas).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles