Uus lähenemine Kutsekoolis õpinguid alustades võib lõpetada kõrghariduse diplomiga (1)

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Tartu ülikooli Pärnu kolledž avas koostöös Pärnu kutsehariduskeskusega hübriidõppe, mis on kokku pandud kahest erialast.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž avas koostöös Pärnu kutsehariduskeskusega hübriidõppe, mis on kokku pandud kahest erialast. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikooli (TÜ) Pärnu kolledž ja Pärnumaa kutsehariduskeskus (PKHK) ühendasid jõud, et pakkuda Eestis ainulaadset õpet, mille läbimisel saab kaks kvalifikatsiooni tõendavat tunnistust korraga.

Nimelt avasid haridusasutused sel aastal n-ö hübriidõppe, mis on kokku pandud kahest erialast: kutsekoolis õpitavast majutusettevõte juhtimisest ning kolledži pakutavast turismi- ja hotelliettevõtlusest. Koostöös on ühendatud kahe õppetaseme parimad osad: praktiline õpe ja akadeemiline haridus.

PKHK teenindusõppeosakonna juhataja Riina Tõnsing avaldas, et ettevalmistused uudse haridusmudeli kasutuselevõtmiseks algasid juba paar aastat tagasi. Et selline õpe on oodatud ja vajalik, andis haridusasutustele kinnitust ka kolledži tudengi tehtud magistritöö, mis keskendus kõrg- ja kutsehariduse ühise õppekava tarvilikkusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles