Segadus sularahaga viis Kihnu valla raamatupidaja ametist

Sirle Matt
, reporter
Copy
Kihnu vallavalitsus lõpetas raamatupidajaga töölepingu usalduse kaotuse tõttu.
Kihnu vallavalitsus lõpetas raamatupidajaga töölepingu usalduse kaotuse tõttu. Foto: Mailiis Ollino

Kihnu vallavalitsus lõpetas usalduse kaotuse tõttu töölepingu kauase raamatupidajaga. Raamatupidaja omakorda viis töösuhte lõpetamise töövaidluskomisjoni.

Segadus valla sularahaga tuli välja, kui pearaamatupidaja soovis teha ootamatut kassakontrolli, mis on raamatupidamise sise-eeskirjaga ette nähtud. Raamatupidaja Marika Vesik oli vastu.

17. jaanuaril tunnistas Vesik pearaamatupidajale, et võttis valla raha 1000 eurot. Järgmisel päeval tunnistas Vesik sama vallavanem Egon Vohule. Vallal on raamatupidaja kirjalik tunnistus raha võtmise kohta.

Vallavalitsus esitas juhtunu kohta avalduse politseisse. Vohu ütles, et kuna raha tagastati, ei alustanud politsei menetlust. Ta on siiski seda meelt, et vallale kuuluva raha säärane “laenamine” pole lubatud. Vallavalitsus on avalik asutus, tegemist oli avaliku rahaga. 

Pärnu politseijaoskonna väärtegude ja varavastaste kuritegude menetlusgrupi juht Reelika Kivi kinnitas, et politsei on kursis, et Kihnu vallavalitsuses võidi teha kahtlasi tehinguid. Tema teatel ootab politsei praegu vallalt täpsustavat infot võimaliku tekitatud kahju kohta, et seejärel otsustada, kas algatada menetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles