Tihemetsas kadus karupoeg

Pärnu Postimees
Copy
Tihemetsa huvi- ja spordikeskusest läks kaduma omaaegse sovhoostehnikumi sportlastele antud meene.
Tihemetsa huvi- ja spordikeskusest läks kaduma omaaegse sovhoostehnikumi sportlastele antud meene. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Tihemetsa huvi- ja spordikeskuses läks teisipäeva õhtul “jalutama” omaaegse sovhoostehnikumi sportlastele antud meene, Moskva 1980. aasta olümpiamängude maskott Miša, kes kadus otse Tihemetsa Jaani pilgu alt.

Rõõmsa näoga karupoeg, üle kõhu kuldsed olümpiarõngad, seisis hoone fuajees vitriinis, kuni töötaja ta auhindade ümberpaigutamise ajal korraks välja tõstis ja naastes talismani ei leidnud.

Keskuse juhataja kohusetäitja Talvi Saar on pahateo pärast nördinud, kuid loodab, et “meie Mõmmik” leiab tagasitee oma kohale vitriinis, mille juures tervitab hoones viibijaid Tihemetsa tehnikumis tõstetreeningutega jätkanud ja olümpiasangariks saanud Jaan Taltsi pronkskuju.

Tagaotsimiskuulutusele lisatud pildi Miša sarnaneb väga kadunud maskotiga.
Tagaotsimiskuulutusele lisatud pildi Miša sarnaneb väga kadunud maskotiga. Foto: Erakogu

Maskott Miša otsimiskuulutus ripub Tihemetsa huvi- ja spordikeskuse uksel, tema jälgi aetakse Facebookis ja ausat leidjat palutakse ajalooline meene tagasi tuua. Pildile on lisatud, et “umbes selline ta välja nägi”, aga asjaosalised tunnevad oma Miša kindlasti ära. Vahtkummist karupoeg on ligemale 20 sentimeetrit pikk ja tal on seljas pruun kasukas.

Olümpiamaskoti kujundas illustraator Viktor Tšižikov, kelle loodud Miša valiti välja 60 konkursil osalenud maskoti seast 1978. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles