Reformierakondlase eelnõu: Pärnu linnajuhtide palgatõusu ei pea enam volikogus arutama (3)

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Volikogu hakkab järgmisel kuul arutama linnajuhtide palku.
Volikogu hakkab järgmisel kuul arutama linnajuhtide palku. Foto: Urmas Luik

Eelmisel istungil anti Pärnu linnavolikogule üle reformierakondlase Jüri Lebedevi eelnõu muuta linnapea ja linnavalitsuse liikmete palkade ja hüvitise määrust: kirjutada sinna ka osavallakeskuste juhtide palgad ja siduda kõigi linnajuhtide palgad riigiteenistujate palkadega. Muudatusega kaasneks linnajuhtidele palgatõus.

Jüri Lebedev selgitas, et erinevalt linnapea ja abilinnapeade palkadest on osavallajuhtide palgad kirjutatud linnavalitsuse struktuuri määramise dokumenti, nende kandmine aga teistega ühte määrusesse ühtlustab paberimajandust, kuid sellega muutub ka praegune palgasüsteem. Kui praegu määratakse linnajuhtide palgad volikogu otsusega, siis edaspidi otsustaks selle iga-aastane riigiteenistujate palkade indekseerimine.

Riigiteenistujate palkade aluseks on presidendi, riigikogu esimehe, peaministri ja riigikohtu esimehe palk, mis tänavu on 8318 eurot, ja ülejäänud riigiteenistujate palkade aluseks on määratud koefitsendid, näiteks riigikogu liikme töötasu on 0,65 nelja kõrgeima riigiteenistuja ametitasu.

Lebedevi eelnõu kohaselt oleks ka linnapea Romek Kosenkraniuse palk

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles