Pärnu haigla leevendas kaua kehtinud piirangut

Karl Hütt
, reporter
Copy
Tänasest on Pärnu haiglas taas lubatud patsiente külastada.
Tänasest on Pärnu haiglas taas lubatud patsiente külastada. Foto: Mailiis Ollino

Möödunud sügisel kehtestati Pärnu haiglas viirushaigustesse ja koroonaviirusesse nakatumise kasvu tõttu külastuskeeld, alates tänasest see reegel leevenes. 

Nimelt otsustas haigla juhatus leevendada septembrist kehtinud piirangut ja tänasest on Pärnu haiglas patsientide külastamine taas lubatud. 

Siiski peavad külastajad palatis viibimise ajal kandma maski. Erandina jätkub külastuspiirang sünnitusosakonnas.

Peale selle lõpetas terviseamet eilsest COVID-19 pandeemiast tuleneva hädaolukorra ohu lahendamise. Eelkõige andis hädaolukorra ohu taseme kehtimine koormust haiglatele, mis pidid tagama lisavoodikohad võimalikuks nakkushaigete arvu kasvuks.

Terviseameti peadirektori asetäitja Ragnar Vaiknemets selgitas, et epidemioloogiline olukord on juba mõnd aega rahulik püsinud ega ole näha, et haiglaravi vajajate hulk võiks lähiajal kasvada niisuguses mahus, et see häiriks tervishoiuteenuse osutajate tavapärast võimekust. Vaiknemets märkis, et üle kolme aasta on tervise- ja meditsiiniasutused olnud hädaolukorra või selle ohu staatuses. 

Vaiknemets rõhutas siiski, et hädaolukorra ohu lõpetamine ei tähenda veel pandeemia lõppu. “Ometi võime kinnitada, et COVID-19 ei ole meile enam uus haigus ja oleme õppinud sellega hakkama saama,” lisas ta. 

Terviseameti nakkushaiguste epidemioloogia osakonna juhi Kärt Sõbra sõnutsi jätkub nakkushaiguste seire ja olukorra jälgimine edaspidigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles