Läänerannas kadunud mehe otsingud jätkuvad, pere koer leiti

Copy
Mduduzi läks otsima kadunud koera, viimane on leitud, kuid mehe enda asukoht on siiani teadmata.
Mduduzi läks otsima kadunud koera, viimane on leitud, kuid mehe enda asukoht on siiani teadmata. Foto: Erakogu

Politsei palub abi, et tuvastada Lääneranna vallas kadunud Mduduzi asukoht. Politsei otsib meest piirkonnast kolmandat päeva, seni pole otsingud tulemust andnud.

Esmaspäeva õhtul teatati politseile, et Lääneranna vallas Nurmsi külas on kodust lahkunud 64aastane Mduduzi. Suure osa aastast eestlannast abikaasaga Inglismaal elav pere veedab Nurmis kolmandat suve. Lähedased arvasid, et mees võis plehku pannud koera otsides ise ära eksida. 

Mduduzi telefoni positsioneering tulemust ei andnud. Otsingutesse kaasati vabatahtlikud, droon ja kopter, kes otsisid nii maalt kui õhust varajaste hommikutundideni, kahjuks tulemusteta. 

Mduduzi kohta oodatakse infot  telefonil 112.


Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseiniku Evelin Engel-Lepa sõnuti käivitati Lääneranna vallas kadunud Mduduzi leidmiseks mastaapsed otsingud, mis kestnud kolmpäeva. “Alates esmaspäeva õhtust, kui saime kadumisest teate, oleme mehe kodu ümbrusest otsinud kuue kilomeetri raadiuses. See ala tervikuna on olnud otsingupiirkond, kuna pole täpselt teada, kuhu suunda mees läks,” selgitas Engel-Lepp.

Nurmsi küla asub Tuhu soo vahetus naabruses.
Nurmsi küla asub Tuhu soo vahetus naabruses. Foto: Maa-ameti Geoportaal

Otsingutele kaasati PPA lennusalga kopter, samuti on iga päev abiks käinud inimesed ATVdega, jäljekoer ja droon. Kahe päeva jooksul kammiti poolesaja inimesega – suurem osa neist  vabatahtlikud otsijad – läbi mehe kodulähedased soised alad ja karjäärid. Pere koer leiti paari kilomeetri kauguselt üles teisipäeval, tema on kodus tagasi. 

Otsingupiirkonnas on väga raskesti läbitav maastik, seetõttu kaasati eile kaks otsijat abiks hobustega. “Hobustega pääseb üle sellistest põldudest ja kammima läbi selliste kraavide ääri, kus inimestel on oht sisse vajuda,” täpsustas Engel-Lepp.

Hobustega pääseb üle sellistest põldudest ja kammima läbi selliste kraavide ääri, kus inimestel on oht sisse vajuda.

Evelin Engel-Lepp, Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik

Täna varahommikul jätkati otsinguga ja keskendutakse peamiselt Nurmsi külast Kunila küla poole jäävale alale Tuhu raba suunas. Tegemist on maastikuga, mis tuleb läbi kammida sammhaaval ahelikus liikudes. “Kutsusime vabatahtlikke appi otsima ja tänagi osaleb otsingutel mitukümmend inimest,” kiitis Engel-Lepp appitõtanuid ja lisas, et abiks on ka ATVd ja droon.

Mduduzi on pikka kasvu, tugeva kehaehituse ja hallikate juustega. Jalas on tal musta värvi püksid. Esiti arvati, et mehel on seljas punane fliis, kuid hiljuti leiti see kodust. Praeguseks ei ole teada, mis mehele seljas on.

Kui kellelgi on Mduduzi kohta infot, andke sellest teada 112.

Politsei palub abi Lääneranna vallas kadunud 64aastase Mduduzi asukoha tuvastamisel.
Politsei palub abi Lääneranna vallas kadunud 64aastase Mduduzi asukoha tuvastamisel. Foto: Lääne prefektuur
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles