Veebis pliiti müünud sintlane tõi lähedastele häda kaela

Pärnu Postimees
Copy
Kelmid tegutsevad mitmel rindel.
Kelmid tegutsevad mitmel rindel. Foto: Elmo Riig

Eilne päev tõi Pärnus politsei töölauale viis juhtumit: uurimise all on veebipätt, emale kallele läinud poeg ja kolm vargusjuhtu.

Eile teatati politseile juba varem toime pandud pettusest. 46aastane Sindi elanik müüs aprilli lõpus veebis elektripliiti ja WhatsAppi kaudu võttis temaga ühendust ostuhuviline, kes lubas pliidile kulleri järele saata. Enne veel pidi müüja avama kullerfirma lingi ja sisestama lingist avanevale lehele oma andmed ja PIN1-koodi. Seejärel tehti nii müüja kui ka tema lähedaste pangakontodel tehinguid, millega haihtus kontodelt kokku pea 1000 eurot.

Politsei alustas juhtumi asjus kriminaalmenetlust kelmuse paragrahvi alusel. Varalise kasu saamise eest tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõige ettekujutuse loomise teel määratakse rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus. 

Kesknädalal võtsid jalad alla kaks kaherattalist: Pärnus varastati kortermaja eest jalgratas Classic Team ja Pärnu kesklinnas tõukeratas City Way Pro. Varast ilma jäänud omanikud said kahju vastavalt 350 ja 450 eurot. Mõlemal juhul algatati kriminaalmenetlus seadusepügala alusel, mis käsitleb vargust. Võõra vallasasja äravõtmise eest selle ebaseadusliku omastamise eesmärgil ootab süüdlast rahaline karistus või kuni kolm aastat vangimajas.

Pärastlõunal sai politsei teate, et Pärnus lõi 52aastane mees kodus oma 73aastast ema. Politsei pidas löömamehe kuriteos kahtlustatavana kinni ja uurib vägivallajuhtumit kriminaalmenetluse käigus kehalise väärtkohtlemise paragrahvi alusel. Teise inimese tervise kahjustamise, aga ka löömise, peksmise või valu tekitanud muu kehalise väärkohtlemise eest mõistetakse rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus.

Kriminaalmenetlus algatati ka võõra vara omastamise asjus. 11. mail pandi “käpp peale” Pärnu kaupluse parklas maha kukkunud sularahale ja mobiiltelefonile Samsung. Tekitatud kahju küünib 750 euroni. Valduses oleva võõra vallasasja või isikule usaldatud muu võõra vara ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks pööramise eest määratakse rahaline karistus või kuni aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles