Pärnu linnavõimul on edumeelne plaan: nelja aasta pärast ei kuule Tammsaare kooli tundides enam vene keelt​

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pärnu Tammsaare koolis ei ole juba praegu võimalik üksnes vene keeles õppida. Ka vene õppekeelega klassides on mõni aine eesti keeles.
Pärnu Tammsaare koolis ei ole juba praegu võimalik üksnes vene keeles õppida. Ka vene õppekeelega klassides on mõni aine eesti keeles. Foto: Urmas Luik

Riik on võtnud suuna minna täielikult eestikeelse hariduse andmisele üle 2030. aastaks, ent Pärnus, kus tegutseb vaid üks vene õppekeelega kool, loodetakse hakkama saada kiiremini. 2027. aasta sügisest alates peaks Tammsaare kooli tundides kõlama vaid eesti keel.

Kui peaks aga selguma, et sedavõrd kiire üleminek ei suju, siis riikliku tärminiga saadakse kindlasti hakkama. “Meil on väike puhver,” tähendas Pärnu Tammsaare kooli õppealajuhataja Kristina Moissejenko.

Juba praegu ei ole võimalik Tammsaare koolis tavaõppes haridust omandada ainult vene keeles. Teavitussildidki hiljaaegu põhjalikult remonditud koolimaja ustel ja seintel on valdavalt eestikeelsed. Koolimajas õpib täielikult eesti keeles neli klassitäit lapsi. Vahetunnil kostab koridoris siiski valdavat venekeelset jutuvada.

Pärnu linnavalitsuse üldhariduse peaspetsialisti Virve Laube sõnutsi ei tunne nad eestikeelsele õppele ülemineku ees kartust, sest Tammsaare koolis juba kümme aastat kasutatud keelekümblus on andnud hea põhja. Hariduse abilinnapea Ene Täht lisas, et nendel, kes algusest peale eesti keeles õppinud, on edasiõppimise väljavaated tunduvalt avaramad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles