Infotabloo näitab rongi tulekuni jäänud aega

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kes poleks hilinevat bussi või rongi oodates ihanud teada, kui mitme minuti pärast see peatusse jõuab? Nüüd on vähemalt Edelaraudtee rongide puhul säärane võimalus loodud.

Nimelt avas Edelaraudtee GPS-süsteemil põhineva infotabloode lahenduse, mis edastab iga rongijaama ja peatuse kohta teavet nii veebis kui infoekraanidel.

Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi sõnade järgi on tegu arendatava projektiga, mille eesmärk on pakkuda sõitjaile mitmekülgseid infohankimise mooduseid.

“Seni on projekti raames valminud rongide reaalajas jälgimise ja hilinemisteadete edastamise lahendus. Nüüdsest saavad sõitjad vaadata konkreetse jaama infotablood igast internetiühendusega arvutist ja mobiilist,” rääkis Oherd. “Olukorras, kus Eesti on mobiilse internetiga kaetud, toob uus lahendus nutitelefonide omanikele infotabloo ükskõik millise jaama kohta piltlikult öeldes taskusse.”

Tabloodel on näha peagi jaama jõudvate ja väljuvate rongide number ja marsruut, saabumise ja väljumise aeg, teave ning kas sõit kulgeb plaanikohaselt.

Kui rong on jaamale lähemal kui 30 kilomeetrit, näitab tabloo, mitme kilomeetri kaugusel rong asub. Kui aga rong peaks hilinema, on ekraanil näha hilinemise aeg.

Veebis on info kõigi peatuste kohta kättesaadav kujul edel.ee/peatuse nimi, näiteks Pärnu puhul edel.ee/parnu.

Infoekraanid on seni paigaldatud Türi, Rapla ja Viljandi ning Tallinna Balti jaama. “Edaspidi on plaanis ekraanid üles panna ka mujale jaamadesse. Valmidus selleks on olemas,” lubas Oherd.

Teabe kättesaadavuse lihtsustamiseks on Edelaraudteel kavas varustada kõik rongijaamad ja peatused QR-koodidega, mis viitavad konkreetse peatuse infotabloole internetis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles