Tänasest leevenevad tuleohtliku aja piirangud

Pärnu Postimees
Copy
Kuigi tuleohtliku aja piirangud leevenevad, tuleb looduses tuld tehes ja grillides olla endiselt ettevaatlik.
Kuigi tuleohtliku aja piirangud leevenevad, tuleb looduses tuld tehes ja grillides olla endiselt ettevaatlik. Foto: Kylli Tedre/RMK

Tänasest leevenevad Eestis tuleohtliku aja piirangud. Juba varem kehtestatud piirangud jäävad erandina kehtima Valga-, Võru- ja Põlvamaal.

“Kuna viimastel päevadel on sadanud omajagu hoovihma ja üha suurem osa Eestist on saanud kastetud ning vihma prognoositakse ka nädalavahetuseks, on tuleoht vähenenud või vähenemas. See võimaldab varem kehtestatud tuleohtliku aja piirangud suuremas osas Eestist tühistada,” ütles päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Tuuli Taavet.

Küll aga jääb looduses lõkke tegemine, grillimine ja suitsetamine jätkuvalt keelatuks Valga-, Võru- ja Põlvamaal. “Nendes kolmes maakonnas on tuleoht endiselt suur ja nädalavahetuse sademete prognoos tagasihoidlikum kui mujal Eestis. Seetõttu tuleb seal jätkuvalt olla eriti ettevaatlik ning hoolas, et ei puhkeks tuleõnnetust,” lisas Taavet.

Tuleohtliku aja kehtestamisel hindab päästeamet keskkonnaagentuuri ilmateenistuse tuleohukaarti ja operatiivsündmuste hulka. Olusid analüüsitakse iga päev ja inimestele püütakse seada võimalikult vähe piiranguid. Kohe, kui tuleoht väheneb, leevenevad piirangud ka Valga-, Võru- ja Põlvamaal.

Kuigi tuleohtliku aja piirangud leevenevad, tuleb looduses tuld tehes ja grillides olla endiselt ettevaatlik. Paikades, kuhu vihm ei ole veel jõudnud ja kus maa on endiselt kuiv, tasub tuletegemist jätkuvalt vältida. Meeles tuleb pidada, et tuld tohib teha vaid ettevalmistatud tuleasemel ja tuulevaikse ilmaga, tuld ei jäeta hetkekski järelevalveta ja lõkkemeistril peavad käeulatuses olema kustutusvahendid. Samad reeglid kehtivad ka ohutu grillimise puhul. Turbastel aladel tasub kuival ajal tuleohutuse huvides vältida ATV ja mootorrattaga sõitmist. Ohutus algab igaühest endast ja lihtsaid reegleid järgides suudame ära hoida suuri tuleõnnetusi metsas ja maastikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles