Politsei kontrollis maapoodides alkoholi kättesaadavust noortele

Pärnu Postimees
Copy
Alkohol.
Alkohol. Foto: Eero Vabamägi

Eelmisel nädalal korraldasid politseinikud kolmes Pärnu maapiirkonna kaupluses alkoholi kontrolloste. Oste tehti Tori ja Põhja-Pärnumaa vallas.

Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Alar Abel kõneles, et kahes kaupluses, kus kontrolloste tehti, olid müüjad varem alaealisele alkoholi müünud ja neile oli lisandunud üks uus koht, mille puhul oli politseil põhjust kahtlustada, et sealt saab alaealine alkoholi kätte. Kauplustesse sisenes kontrollostu tegema 17aastane tütarlaps, kes soovis osta alkohoolset jooki. “Müüjad tegid seekord kõigis kolmes kohas head tööd ja küsisid noorelt vanuse teadasaamiseks isikut tõendavat dokumenti ning prooviostjal jäi keelatud toode ostmata,” rääkis Abel.

Kontrollostu saabki teha vaid juhul, kui politseini on jõudnud info kahtluse kohta, et kaupluses on alaealistele dokumenti küsimata alkoholi- või tubakatooteid müüdud. Kontrollost peab toimuma politseiniku järelevalve all ja politseinikud saavad sellele kaasata vähemalt 16aastasi noori.

Kontrollostmiste tulemustest informeerib politsei kohalikku omavalitsust.

Abel ütles, et politsei jätkab nii Tori ja Põhja-Pärnumaa vallas kui mujalgi maakonnas müügikohtades prooviostude tegemist.

“Meil on selleks põhjust, sest kahjuks on müüjad nii mitmeski maapiirkonna kaupluses varem enamikul kontrollostudest  alaealistele alkoholi kättesaadavuse piiramise nõuet rikkunud ja alla 18aastane noor on saanud alkoholi osta,” märkis Abel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles