Kadjaste külapood tehakse taas lahti

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadjaste kauplus.
Kadjaste kauplus. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Homme hommikul avab üle aastase pausi uksed taas Vändra valla Kadjaste külapood, mille Vändra tarbijate ühistu sulges 2007. aasta sügisel, põhjendades seda algul töötaja pikaajalise haigestumise ja hiljem vähese tasuvusega.


Pärast pikki läbirääkimisi ostis Vändra vald laenu võttes ühistult kahe miljoni krooni eest poeruumid, mis asuvad juba varem valla kõrvale sisustatud külakeskuses.



Ruumid on antud tasuta kasutuslepinguga kümneks aastaks kohalikule külaseltsile, mittetulundusühing Kadjastele.



Vändra vallavanema Peeter Reimanni sõnutsi on praegusel majanduslikult raskel ajal esmatähtis, et Kadjastes taas külapood uksed avaks ja piirkonna rahvale leiva-saia-piima ostmise võimalus tekiks, seepärast ei võeta poepidaja käest renti.



Poe avav OÜ Tiksi Kaubanduse juhatuse liige Tarmo Tikerpe märkis, et poest saab osta toidu- ja esmatarbekaupa. Pood hakkab lahti olema seitse päeva nädalas ja vähemalt esialgu iga päev 9-20. Külapoes saab tööd kaks kohalikku külainimest. Tikerpe peab külapoodi Vändra valla teises külas Suurejõelgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles