Ettevõtja plaanib kümmekonna elanikuga külla Põhja-Euroopa suurimat valgusfestivali (1)

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Pilt on tehtud Veltsa pargis vana talli varemete juures. Ivari Roosileht loodab koostööle vallaga, et leida võimalus müürid säilitada.
Pilt on tehtud Veltsa pargis vana talli varemete juures. Ivari Roosileht loodab koostööle vallaga, et leida võimalus müürid säilitada. Foto: Mailiis Ollino

Suvepealinnast umbes poolesaja kilomeetri kaugusel Lääneranna vallas Veltsa mõisapargis toimub augusti keskel esimest korda valgusfestival. Eesmärk on unustusse vajunud pargile elu sisse puhuda, et seda järk-järgult taastama hakata.

Ettevõtmise taga on ettevõtja Ivari Roosileht, kes on Veltsa külast pärit, aga elab nüüd Tallinnas. Tal on Veltsal suvekodu, mis teda ikka ja jälle tagasi oma juurte juurde toob.

Roosileht rääkis, et Veltsa park kuulus kaua riigile ja alles hiljuti avanes tal võimalus suurem osa sellest ära osta, ülejäänu kuulub Lääneranna vallale. Tegelikkuses on mees ühes perega seda parki korrastanud juba viimased 20–30 aastat. “Selle ostmine oli pigem hädaolukord: kui ise ära ei osta, ei tee keegi siin midagi,” lausus Roosileht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles