Galerii Saarde vallavanema valimisel kerkis päevakorda vastse vallajuhi firma maksuvõlg

Copy

Saarde vallavanema valimisel üllatust ei sündinud: volikogus sai salajasel hääletamisel kaheksa häälega vallajuhiks valimisliidu Südamega Saardes liige Raivo Ott, opositsiooni üles seatud Aleksander Vilinurm, kes kirjade järgi samuti samasse valimisliitu kuulub, aga juba ligemale aasta vastasleeri ridades, kogus kuus häält.

Kaks ja pool aastat vallavanema ametis olnud Külli Karu, kes samuti kuulub Südamega Saardesse, astus eelmisel nädalal sellelt kohalt tagasi ja asub tööle vallavalitsuse palgalise liikme ehk (poliitilise) abivallavanema. Karu töömaaks jääb sotsiaal- ja humanitaarvaldkond ja ta täidab arendusspetsialisti ülesandeidki. Abivallavanemana jätkab ka Mait Talvoja.

Vallavanema valimisel pidid volinikud määrama vallajuhile palgagi. Otsustati, et töötasuks jääb 3000 eurot kuus nagu eelmisel vallajuhil, ehkki opositsioon pakkus, et kulude kokkuhoiu nimel võiks tema palk olla 2800 eurot. Abivallavanemate palgaks jääb 2700 eurot, Talvojale makstakse   peale selle igakuist 200eurost lisatasu.

Opositsioon seadis Oti vallavanemaks pürgimisel kahtluse alla tema sobivuse selle kohale, sest Oti ettevõttel R.V Ehituse ja Transpordi Grupp oli hommikuse seisuga üleval ligemale 30 000eurone maksuvõlg.

“Kui inimene ei oska oma ettevõtet majandada, ehhki ta on kõrgkoolis majandust õppinud ja tal on magistrikraad, siis kas ta on kõige õigem inimene keerulises majanduslikus seisus valla etteotsa (Saarde vald on Eesti 79 omavalitsuse finantsvõimekuse pingereas viimaste seas, E.-G. L.),” uuris opositsiooni kuuluva Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esindaja Margus Kukk.

Ott ise hindas R.V Ehituse ja Transpordi Grupi majanduslikku seisu “mõõdukalt rahuldavaks”. Tema kommentaari kohaselt läks 19 aastat tegutsenud firma majanduslik seis keeruliseks sõja tõttu Ukrainas, kuid on viimasel ajal paranenud. “Elasime läbi päris suure miinuse ja nüüd ehitame seda jälle stabiilseks,” vastas ta Kuke küsimusele. “Jah, meil on olnud maksuvõlgnevusi, kuid oleme need tasunud. Praegune võlg on tekkinud käibemaksu deklareerimisega ja seegi saab tasutud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles