Liikumisaasta tähtsustab oktoobris vaimset tervist

Pärnu Postimees
Copy
Uuringute kohaselt juba 30 minutit liikumist päevas vähendab stressi ja ärevust, parandab vaimset töövõimet, une kvaliteeti ja vastupidavust haigustele. Foto on illustreeriv.
Uuringute kohaselt juba 30 minutit liikumist päevas vähendab stressi ja ärevust, parandab vaimset töövõimet, une kvaliteeti ja vastupidavust haigustele. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Oktoobris kutsub liikumisaasta pöörama tähelepanu vaimse ja sotsiaalse tervise toetamisele.

Teema-aasta projektijuhi Janne Tombergi sõnutsi on liikumine üks lihtsamaid ja kättesaadavamaid viise, kuidas hoida vaimset tervist. “Uuringute kohaselt vähendab juba 30 minutit liikumist päevas stressi ja ärevust, parandab vaimset töövõimet, une kvaliteeti ja vastupidavust haigustele,” ütles Tomberg.

Üks lihtsamaid viise vaimset tervist toetada on teha regulaarseid kõnniringe. MTÜ Kõnnime Koos juhendatud jalutusgrupid ootavad uusi liitujaid, pakkudes seltskonda ja toetades harjumuse kujunemist. Jalutusgrupid toimetavad tasuta üle Eesti, kõnnitakse kord nädalas koos spetsiaalse koolituse läbinud grupijuhiga kuni üks tund korraga. Tempo on rahulik, liituma on oodatud igas eas inimesed.

Spordiklubidki pööravad oktoobris tähelepanu liikumise ja vaimse tervise hoidmise seosele. Esile tõstetakse nii füüsiliselt kui ka vaimselt tervendavad rahulikud treeningud, nagu näiteks jooga, pilates, bodybalance, seljatreening, kus keskendutakse madalal pulsisagedusel tasakaalu, liikuvuse ja lihasvastupidavuse arendamisele, toetudes hingamistehnikatele. Treeningud sobivad kõikidele.

Vaimse tervise ja heaolu koalitsioon koostöös sotsiaalministeeriumiga on algatanud vaimse tervise kuul eri üritusi, kus õppida uusi teadmisi ja oskusi ning kohtuda uute inimestega või kuhu minna oma lähedastega.

Lisainfo teema-aasta kõigi algatuste kohta on koondatud liikumisaasta veebilehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles