Oht, millega suurobjektide rajamisel pole arvestatud: kruusaveokite rodu väikestel asulateedel

Sirle Matt
, reporter
Copy
Tootsis on teed nii kitsad, et tuulepargi ehitusele alevi kaudu materjali vedavad masinad on tee servad poriseks ja rööpasse tallanud. Kui suurte autodega satub kohakuti jalgrattur või jalakäija, pole temal kuhugi minna.
Tootsis on teed nii kitsad, et tuulepargi ehitusele alevi kaudu materjali vedavad masinad on tee servad poriseks ja rööpasse tallanud. Kui suurte autodega satub kohakuti jalgrattur või jalakäija, pole temal kuhugi minna. Foto: Urmas Luik

"Vaadake, kolm tükki jutti, vahel on kaks tükki jutti," osutab kohalik läbi Tootsi vuravatele suurtele kruusaveokitele, mis päevad läbi tuulepargi ehituseks materjali veavad.

Muidu suured masinad ei segaks, aga kohati on tee nii kitsas, et mitmest suunast tulevad liiklejad ei mahu korraga sellele ära. Suured kallurid ohustavad nii rattureid kui jalakäijaid. Rattaga ei saa aga asfaldi pealt kõrvalegi tõmmata, sest tee ääred on mudaseks ja roopasse sõidetud. "Nad (suured veoautod, S. M.) ei pääse ise ka mööda, ootavad üksteise järel," nendib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles