Linn plaanib Vallikäärus põhjalikku uuenduskuuri (1)

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Vallikääru kunagises populaarses kontserdipaigas puudub statsionaarne lava, mistõttu on seal toimuvate sündmuste arv aja jooksul oluliselt vähenenud.
Vallikääru kunagises populaarses kontserdipaigas puudub statsionaarne lava, mistõttu on seal toimuvate sündmuste arv aja jooksul oluliselt vähenenud. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus kuulutab lähipäevil välja Vallikääru kontserdipaiga arhitektuurivõistluse, et ehitada ajaloolisse linnakindlustusse tänapäeva nõuetele vastav lava ja laiendada kunagise populaarse ürituste ala kasutusvõimalusi.

Linn ootab võistluselt lahendust, mis võimaldab korraldada Vallikääru kontserdipaigas eri tüüpi vabaõhuüritusi, kontserte, valgusfestivale ning teatri-, koori- ja rahvatantsuetendusi. Ehk oluline on see, et kontserdipaik oleks mitmeotstarbeline.

Pärnu linnaarhitekti Siim Orava sõnade kohaselt on võistluse eesmärk leida sobivaim lahendus vabaõhulava, pealtvaatajate istumisala ja abihoone rajamiseks ajaloolisse bastionivööndisse. Võistlusala hõlmab kontserdipaika ja selle ümbrust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles