Katkestatud telefonikõne päädis vallavolikogu esimehele umbusalduse esitamisega

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Saarde vallavolikogu opositsiooni seitse esindajat esitasid volikogu esimehele Eiko Tammistile umbusaldusavalduse.
Saarde vallavolikogu opositsiooni seitse esindajat esitasid volikogu esimehele Eiko Tammistile umbusaldusavalduse. Foto: Mailiis Ollino

Saarde vallavolikogu opositsiooni esindajad esitasid umbusaldusavalduse volikogu esimehele Eiko Tammistile, heites talle ette volikogu töö kehva juhtimist, omakasupüüdlikkust ja valimislubaduste täitmatajätmist. Umbusaldushääletus toimub volikogu detsembriistungil.

Opositsiooni esindajate esitatud umbusaldusavalduses seisab, et vallavolikogu töö on juhtimata ja eelarve ja arengu-, revisjoni-, sotsiaal- ja turvalisuskomisjon sisuliselt ei tööta, komisjonide esitatud eelnõud ei jõua volikogu töölauale; sageli on volikogu materjalid puudulikud, eelnõudel puuduvad seletuskirjad, volikogu esimees allkirjastab dokumente, mis olemuselt on sisutühjad, puudulikud või mille sisuga ta pole tutvunud.

“Järelevalve avaliku sektori tegevuse üle on demokraatlike süsteemide lahutamatu osa, Eiko Tammist aga soosib järelevalve puudumist, mida ilmestab revisjonikomisjoni 2023. aasta sisutühi tööplaan, ja senini on volikogus kinnitamata seisukoht 2022. aasta Saarde valla majandusaasta aruande suhtes,” seisab seitsme allkirjaga avalduses.

Umbusaldajate hinnangul ajab volikogu esimees sageli segamini avalikud ja erahuvidki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles