TOP 20 Rahehirm, valge lehma seiklused, Grossi poe avamine ja surmaavariid ehk Pärnu Postimehe loetumad lood aastal 2023

Pärnu Postimees
Copy
Rekade laupkokkupõrkes sai viga neli inimest.
Rekade laupkokkupõrkes sai viga neli inimest. Foto: Urmas Luik

Siia on koondatud Pärnu Postimehe loetumad lood 2023. aastal. Uudiste nimekiri näitab, et janunetakse operatiivse info järele argielus meie ümber toimuva kohta. Samuti leiab suurt huvi pakkunud teemade seast kurioosumeid, musta kroonikat, teateid kaubandusrindelt ja palju muudki.

1. Video 〉 Pardakaamera jäädvustas Saugas rekade laupkokkupõrke

Septembris jäi pardakaamerasse kahe reka kokkupõrge, viga sai ka Tallinna poolt Pärnu suunas veoauto taga liikunud sõiduauto. Küsimusele, kas Volvo sõitis enne kokkupõrget vastassuunas, kuna tegi möödasõitu, ei vastatud politseist eitavalt ega jaatavalt, aga igaüks saab pardakaamera videolt õnnetust oma silmaga hinnata.


Suur kiirus, alkohol ja turvavöö kinnitamata jätmine viis Põharas teise ilma kaks inimest.
Suur kiirus, alkohol ja turvavöö kinnitamata jätmine viis Põharas teise ilma kaks inimest. Foto: Politsei Ja Piirivalveamet

2. Video ja pildid 〉 Põharas kraavi sõitnud autos hukkus kaks meest

Juuni lõpus toimus Põharas aga veel õnnetum avarii, kus hukkusid juht ja üks kaassõitjatest. Autos ja selle ümber vedelesid masinast pudenenud Laua viina pudelid, mille avamiseni ei jõutud. Kas mehed käisid kohalikus poes joogi järel, ei ole teada, kuid need, kel elunatuke sees, olid joobetunnustega.

3. Soomes kadunud pärnakas leiti surnuna

Eesti politsei palus inimeste abi, leidmaks üles Vantaas elav 36aastane Mart. Mõni päev hiljem andis Soome politsei teada, et Pärnust pärit mees leiti surnuna.

4. Ekspertiis tegi kindlaks Tervise Paradiisis uppunud mehe surma põhjuse

Märtsis jahmatas kogu Eestit 27aastase Kristjani uppumine Tervise Paradiisis. Kohtuarstlik ekspertiis selgitas välja, et uppumisele eelnenud terviseriket ei tuvastatud ning mehele sai saatuslikuks vettelükkamine.


Pärnumaa tagaotsitavad.
Pärnumaa tagaotsitavad. Foto: Pärnu Postimees

5. Politsei eest jooksus: löömamehed, varganäod, roolijoodikud

Eestis on ligemale 200 tagaotsitavat. Pärnu politsei otsib taga paarikümmet kurikaela, kelle seas leidub nii roolijoodikuid, narkoärikaid, vargaid kui vägivallatsejaid. Üks neist on redutanud juba aastast 2008.

6. Virtsus reedel kadunud 52aastane naine leiti surnuna

Otsingutele kaasati ka vabatahtlikud, Pireti leidis sihtasutus Kadunud operatiivne otsingugrupp Virtsu alevis kõrvaliselt pooleldi lagedalt alalt.


Grossi toidupoe avamine Kilingi-Nõmmes.
Grossi toidupoe avamine Kilingi-Nõmmes. Foto: Urmas Luik

7. Galerii 〉 Sajad inimesed tunglesid uude kauplusesse pääsemise nimel

5. juuni hommikul käis Kilingi-Nõmmes tihe sagin: Grossi toidupoe avamise ootel olid kaupluse ukse taha kogunenud sajad inimesed. Esimese ostu sooritas Kalle Kiil, kelle ostukorvis olid arbuus, viinamarjad ja lõhe. “Mulle see poekett väga meeldib,” kiitis ta.

8. Kihnu avarii tõttu tegid erireisi nii praam kui kopter

Jaanuari keskel sõitis Kihnus teelt välja sõiduauto, arstiabi vajas kolm inimest. Et kannatanud kiirelt mandrile haiglasse toimetada, tegi reisiparvlaev Kihnu Virve kannatanute sõidutamiseks graafikuvälise erireisi. Kui inimesed üle anti, sõitsid politseinikud sama praamiga Kihnu juhtunut uurima. PPA lennusalga koptergi tegi erireisi, kui lendas Kihnu ja toimetas mandrile väikesaarel töö lõpetanud politseinikud.


Pärnumaal seigelnud lehmad lasti maha.
Pärnumaal seigelnud lehmad lasti maha. Foto: Sigrit Luhaoja

9. Pärnumaal seigelnud valge lehm ja vasikas lasti maha

Surju laudast 15. mail pagenud lehm poegis vabaduses ja seikles koos vasikaga veel juulis Pärnumaal. PTA Lääne regiooni juhtspetsialist Raivo Mogilnõi kirjelduse järgi olid veised sedavõrd metsistunud ja ettevaatlikud, et neid ei õnnestunud uinutada. Spetsialist väitis, et loomapidaja otsustas abitud loomad hukata, kuna muul viisil ei olnud võimalik vältida ohtu loomade elule ja tervisele.

10. Liiklusõnnetust pildistanud ajakirjanikku takistati vägivallaga

Intsident juhtus Põhara külas, kus sõiduauto oli teelt välja sõitnud ja paiskunud vastu puud. Pärnu Postimehe fotograaf rääkis, et kui tema sündmuskohale jõudis, oli teelt välja paiskunud auto juurde sõitnud neli–viis autot, mille ümber seisis kümmekond inimest. Kui ta fotoaparaadi välja võttis, aeti üks auto kiiresti tema ja võsas seisva auto vahele. Üks hallide Crocside, mustade lühikeste pükste ja musta pusaga umbes 40aastane heledapäine mees sammus seejärel tema juurde ja lõi rusikaga roietesse.


Lavassaare vanavaralaat pole aastatega populaarsust kaotanud.
Lavassaare vanavaralaat pole aastatega populaarsust kaotanud. Foto: Jüri Looring

11. Galerii 〉 Lavassaare kevadlaadal müüdi kaupa, mis fotograafi nähes ära peideti

Kevadlaat ja pasunakooride ülevaatus meelitasid rahva päikeselisel pühapäeval Audru osavalda Lavassaarde. Laadal müüdava kraami seast jäi silma kahe mehe müüdav kaup, mille kõrval seisis kiri: “No photo” ehk mitte pildistada. Laual olid näiteks haakristidega kruusid ja Nõukogude Liidu sümboolikaga kraam.

12. Haiglasse sattus naine, kelle käe küljes oli lõikur

Mai keskel juhtus õnnetus Pärnus Savi tänava kohvikus, mille töötajal jäi käsi lõikuri vahele kinni. Abi andmiseks tuli ta koos seadeldisega haiglasse toimetada.

13. Veekeskuses uppunud mehe juhtum tõi esile vana murekoha

Tervise Paradiisis vette tõugatud 27aastase mehe surm tõi päevakorrale vana mure: Eestis puudub seadus, mis nõuaks veekeskustelt basseinide kõrvale kvalifitseeritud järelevalvajaid. “Ma ei tea, kui palju peab inimesi Eestis sedasi surema, et midagi muutuks,” tõdes päästeameti välijuhi ameti kõrvalt vetelpääste seltsi juhtiv Teder.


Reiu jõe suudmest püütud vähk.
Reiu jõe suudmest püütud vähk. Foto: Silver Kivikas

14. Pilt 〉 Hobikalamehe õnge otsa sattus kutsumata külaline

Reiu jõe suudmel kala püüdnud hobikalamehe Silver Kivikase saak tekitas elevust nii temas endas kui kaaskalastajates. Pärast kahe ja poole tunnist püüki veel viimast korda vette visatud kärbsetõuguga tonkarakendus tõi välja ootamatu võõrliigi – ogapõskse vähi.


Inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises süüdistatav Ada Kraak mäletab üle kolme aasta tagust tragöödiat teistmoodi ega tunnista end süüdi. Teda kaitseb kohtus Aivar Pilv.
Inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises süüdistatav Ada Kraak mäletab üle kolme aasta tagust tragöödiat teistmoodi ega tunnista end süüdi. Teda kaitseb kohtus Aivar Pilv. Foto: Mailiis Ollino

15. Teenekas arst ei tunnista end kolleegi surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises süüdi

22. juulil 2020 said maanteel traagilisel moel kokku Pärnu haigla töötajad. Hukkunu oli haigla psühholoog, vastassuunavööndisse vajunud Mercedes-Benzi rooli taga istus kõrva-, nina- ja kurguarst Ada Kraak, kunagine kauaaegne Pärnu linnaarst. 27. septembril, üle kolme aasta pärast ootamatut tragöödiat, istus Kraak kohtusaalis. Mitte ainult kohtusaalis, vaid süüpingis.


Paikusel pealtnäha lihtsas tootmishoones teevad tööd robotid ja toodang läheb mitmekümnesse välisriiki.
Paikusel pealtnäha lihtsas tootmishoones teevad tööd robotid ja toodang läheb mitmekümnesse välisriiki. Foto: Urmas Luik

16. Galerii 〉 Paikuse firmas leiutatud masin lööb laineid kogu maailmas

Eelmisel sügisel Eesti kaubandus-tööstuskoja konkursil konkurentsivõimelisima mikroettevõtte tiitliga pärjatud Dipperfox sai tuule tiibadesse mõne aasta eest, kui alustas maailmas ainulaadse kännupuuri tootmisega. Seni vabaneti kändudest juurimise ja freesimise teel, mis on aja-, ressursi- ja töömahukad toimingud.


Lääne ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Liisi Kisleri ja Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juhi Margus Raspeli hinnangul võis arestimajas surnud noormehele saada saatuslikuks see, et ta polnud kogenud tarvitaja ega teadnud, kui suurt kogust manustada.
Lääne ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Liisi Kisleri ja Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juhi Margus Raspeli hinnangul võis arestimajas surnud noormehele saada saatuslikuks see, et ta polnud kogenud tarvitaja ega teadnud, kui suurt kogust manustada. Foto: Mailiis Ollino

17. Intervjuu 〉 Pärnu arestimajas surnud noormees proovis suure tõenäosusega uimastit esimest korda

9. juuli öösel suri Pärnu arestimajas 20aastane noormees, kes viidi sinna Pärnu rannast Beach Grindi muusikafestivalilt narkojoobe kahtlusega. Lääne ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Liisi Kisler ja Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Margus Raspel andsid pärast kohtuarstliku ekspertiisi tulemuste selgumist arestimajas surnud noormehega seoses esimest korda põhjalikke selgitusi.


Euroopa Parlamendi liige Jaak Madison rääkis kohtumisõhtule tulnud sadakonnale pärnumaalasele pagulas- ja rändepoliitikast ning vahetas mõtteid päevapoliitilistel teemadel.
Euroopa Parlamendi liige Jaak Madison rääkis kohtumisõhtule tulnud sadakonnale pärnumaalasele pagulas- ja rändepoliitikast ning vahetas mõtteid päevapoliitilistel teemadel. Foto: Mailiis Ollino

18. Galerii 〉 Jaak Madison andis Kalle Grünthali kütusekaardi afäärile krõbeda hinnangu

"Kui hakkad 4000eurose palga juures 100 euro pärast nihverdama, oled paras mölakas," kommenteeris Madison Pärnus Estonia spaa konverentsisaalis toimunud kohtumisel Saarde vallavolikogu EKRE saadiku Margus Kuke küsimust selle kohta, kas ajakirjandus on Grünthali riigikogu kuluhüvitise eest toimunud kahtlased tankimised üles võtnud, juhtimaks tähelepanu kõrvale peaminister Kaja Kallase abikaasa ümber puhkenud Venemaa äritegevuse skandaalilt. 


19. Mullu kadunuks jäänud mees leiti surnuna

Mullu aprillis sai politsei teate, et alates märtsist ei ole kontakti saadud 64aastase Nikolaiga. Politsei otsis meest tema kodukohast Pärnu-Jaagupist ja kogus kõikvõimalikku infot, kuid Nikolaid ei leitud. Selle aasta 29. jaanuaril sai politsei teate, et koeraga metsa jalutama läinu leidis inimese säilmed. Ekspertiis kinnitas, et tegemist oli Nikolaiga.


Papiniidu silla all on pargitud kõikjale, isegi vette ja kruusahunniku otsa.
Papiniidu silla all on pargitud kõikjale, isegi vette ja kruusahunniku otsa. Foto: Urmas Luik

20. Valmistumine tormiks 〉 Parkimismajja suundunud autode rivid ulatusid silmapiiri taha, Papiniidu silla all on pargitud isegi vette

Kui ilmateade lubas hiidrahet ja Saaremaalt esimesed lömmis autode pildid laekusid, asusid autoomanikud Pärnus usinalt varjualust otsima. Kesklinna parkimismaja täitus kiirelt ja hilisematel ärkajatel oli tarvis loovalt läheneda: Papiniidu silla alune pakiti nii täis, et pargiti, kuhu mahtus: kruusahunniku otsa, vette. Silla alt väljaulatuv osa kaeti tekkidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles