Tosin kanepikimujat sai karistuse

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu viimase aja suurim narkoprotsess jõudis sel nädalal viimase vaatuseni, kui Pärnu maakohtus loeti ette kohtuotsus narkootilise aine suures koguses käitlemises ja kanepi kasvatamises süüdistatud 12 noorele mehele.

Kanepi ostmises ja müümises süüdistatud, kohtusaali konvoita saabunud noored ei meenutanud kuidagi paadunud kurjategijaid.

Küll võib neist kohtualustest nii mõnegi kohta öelda “paadunud väärtegija”. Näiteks on 1987. aastal sündinud Ranelit karistatud väärteo korras 26 juhul, 1992. aastal sündinud Margot 29-l ja 1984. aastal sündinud Andreyd 13 puhul. Nende saavutused aga kahvatavad 1988. aastal sündinud Denisi kõrval, keda väärteo eest on karistatud 36 juhul.

Viimati nimetatud kolm toimetati kohtusaali käeraudades – hoiatav näide sellest, milleni säärane elustiil viia võib.

Esialgu küll ei viinud. Enamikule kohtualustest määrati kohtunik Indrek Nummerti etteloetud otsusega karistuseks kaks kuni kolm aastat tingimisi niisama pika katseajaga, mille jooksul ei tohi nad tarvitada narkootikume ega alkoholi.

Ent kõik süüdistatud ei jalutanud vabade meestena kohtusaalist välja. Juba vahi all olnud Andrey määrati viieks, Margo koos ärakandmata karistusega seitsmeks ja pooleks ning Denis kaheksaks aastaks reaalselt trellide taha.

Peale tavapärase kohtukulude katmise mõisteti meestelt välja kriminaalsel teel saadud tulu. Teistest suurusjärgu võrra rohkem Andreylt, kes peab riigikassasse loovutama 22 624 eurot.

Oli see vabadusse jäetud ja pool tundi pärast istungi algust kohtusaalist lahkunud meestele elu muutev kogemus? “Äh, ei olnud,” märkis üks kohtualustest pärast istungit muiates. Teine aga muretses, kuidas ta nüüd kolm aastat õlleta vastu peab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles