Galerii Looduse meistriteost imetlema tulnud lõunanaabrid asusid teele enne kukke ja koitu

Copy

Tõramaa piiritule liuväljale saabumisel edestasid lätlased Juris Smaļinskis ja Toms Ziemelis kõiki eestlasi. Kui Soomaa turismiarendaja Aivar Ruukel kell 8 kohale jõudis, oli lõunanaabritel esimene ring jääkaanel tehtud ja soojendav lõkegi süüdatud. 

Riiast asusid mehed teele kella 5 ajal lootusega Tõramaal päikesetõusu näha. Seda õnne meestel paraku polnud, sest luha ja metsa kohal laiutas kogu päeva ühtlaselt pilvine taevas, kust lumeveskid kergeid helbeid alla pudistasid.

Juris Smaļinskis kiitis, et Soomaa on väga unikaalne piirkond. “Viimati käisin siin umbes kümme aastat tagasi rekordilist üleujutust vaatamas ja sõitsin siinsetel jõgedel ja luhtadel kanuuga. Sellest ajast saati oli mul unistus tulla siia ka uisutama. See on huvitav,” rääkis lätlane, kel Eesti risti-rästi läbi matkatud. Nimelt on tema see mees, kes kaardistas (träkkis) Balti riike läbivad Ranniku ja Metsa matkaraja.

Smaļinskis pajatas, et paljud lätlased teavad tänapäeval Soomaast ja viiendast aastaajast ühismeedia ja artiklite kaudu. “15 aastat tagasi, kui ma esimest korda siin käisin ja pärast rääkisin lätlastele Soomaast, oli nende reaktsioon: “Mis asi see Soomaa veel on?”” meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles