Veebileht koondab lähedase surmaga seotud info

Copy
Uus veebileht on abiks matuse korraldajale. 
Uus veebileht on abiks matuse korraldajale. Foto: Shutterstock

Lähedase surm on valus kogemus, millega peale hingeliste raskuste kaasneb hulk asjatoimetusi ja kohustusi. Uus riigiportaali loodud veebileht (www.eesti.ee/syndmusteenused/et/laehedase-surm) koondab kogu lähedase surmaga seotud info, et muuta asjaajamine inimkesksemaks.

Veebilehel on näiteks nõuandeid ja infot surmast rääkimise, surma registreerimise, surmatõendi saamise, matusetoetuse, pärandi ja lahkunu rahaasjade ajamise kohta. 

“Kuigi tegemist on teemaga, millest ei taheta väga palju rääkida, on tegemist paratamatusega, millele tuleb mõelda,” ütles linnade ja valdade liidu asedirektor Rait Pihelgas. Linnade ja valdade liit ja riigi infosüsteemi amet on selle veebilehe koos loonud. 

Pihelgase sõnutsi oli infoteenuse arendamine vajalik kogemus teel selles suunas, et tuua kohalike omavalitsuste pakutavad teenused ja info eesti.ee platvormile. Surmaga seotud veebilehte on lähiulevikus plaanis täiendada matusetoetuse taotlemise võimalusega. See tähendab, et matuste korraldaja saaks esitada omavalitsusele avalduse otse eesti.ee keskkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles