Kodulähedaste väikekoolide päästmiseks loodud toetus puudutab Pärnumaal nelja kooli

Copy
Haridusminister Kristina Kallase (vasakul) sõnul on väikekoolide pidamine valdadele väga kulukas, aga vähemalt esimesed kuus klassi võiksid lapsed saada kodu lähedal koolis käia.
Haridusminister Kristina Kallase (vasakul) sõnul on väikekoolide pidamine valdadele väga kulukas, aga vähemalt esimesed kuus klassi võiksid lapsed saada kodu lähedal koolis käia. Foto: Eero Vabamägi

Selleks et väikeseid maakoole mitte sulgeda ja lapsed saaksid kuuenda klassi lõpuni käia koolis kodu lähedal, saavad omavalitsused sellest nädalast taotleda lisatoetust maapiirkondades kuueklassiliste 20–89 õpilasega koolide ülalpidamiseks. Pärnumaal puudutab see võimalus kolme valda ja nelja kooli.

Häädemeeste vallas kvalifitseerub abivallavanem Helve Reisenbuki sõnutsi väikekooli toetuse saamiseks Tahkuranna lasteaed-algkool. Reisenbuk kinnitas, et nad taotlevad seda toetust, leevendamaks valla survet koolivõrku oma raha eest ülal pidada.

Lääneranna vallas kvalifitseerub vallavanem Ingvar Saare sõnutsi sellele toetusele praegu vaid Kõmsi algkool ja selle tarvis vald toetust ka küsib. Koonga ja Varbla kool, mis on praegu üheksaklassilised, jätkavad sügisest kuueklassilisena. Nii on vald seisukohal, et needki koolid täidavad tingimusi juba praegu ja sel põhjusel tegi vald ministeeriumile ettepaneku, et sügisel oleks sama toetuse küsimise teine voor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles