Põhja-Pärnumaa valla uhkus on terviseedendaja

Pärnu Postimees
Copy
Terje Õiglane on Vändras liikumis- ja terviseedendajana tegutsenud juba 26 aastat.
Terje Õiglane on Vändras liikumis- ja terviseedendajana tegutsenud juba 26 aastat. Foto: Teele Mustallik

Põhja-Pärnumaal anti kolmandat aastat välja valla suurim tunnustus ehk valla uhkuse tiitel, mille tänavu pälvis liikumis- ja terviseedendaja Terje Õiglane.

Laureaat kuulutati välja vabariigi aastapäevale pühendatud kontserdil Lüdigi saalis. Õiglasele tuli see suure üllatusena. «See on uskumatu ja jääb sõnadest puudu. Olen ülimalt tänulik selle tunnustuse eest ja õnnelik selle üle,» lausus ta.

Terje Õiglane on Vändras tegutsenud liikumis- ja terviseedendajana juba 26 aastat. Tal on olnud Põhja-Pärnumaa vallas mitu treeningurühma noortest pensionärideni. Ta on vabatahtlikuna aastaid aidanud korraldada erivajadustega inimeste spordipäeva Vändra staadionil. Tema hea tuju ja armastus liikumise vastu nakkavad. Ta suudab liikumis- ja aeroobikahuvilisi ergutada temale omasel positiivsel moel treeninguid kaasa tegema ning arvestab iga inimese eripäradega.

Terje on sädeinimene, kes teab, mida teeb. Ta annab nõu ka füsioterapeudina, samuti on ta tipptasemel masseerija, kes aitab terviseprobleeme lahendada. Ta on korraldanud kogukonnale liikumisüritusi, kus on külas käinud treenereid kõikjalt Eestist.

Terje on suurepärane ema tippsportlasest pojale Janek Õiglasele. «Ema on kindlasti kõige hoolivam ja heatahtlikum inimene, keda tean. Ta tahab alati, et kõigil läheks kõik kõige paremini. Väga siiras ja töökas ning on mulle olnud suur eeskuju kogu elu. Parim ema!» sõnas kümnevõistleja.

Valla uhkuse tiitli pälvinu on spordihuviliste seas armastatud treener, sest ta suudab muuta elu õnnelikuks ja paremaks. Ta on suur eeskuju, kes hoolib nii iseenda kui ka treenitavate tervisest ja heaolust. Terje Õiglane annab igapäevatöös tohutu panuse, et Põhja-Pärnumaa valla inimeste tervist ja liikumiskultuuri parandada.

«Juba väikese tüdrukuna tahtsin ma palju liikuda ja trenni teha, see tahtmine ja vajadus pole mitte kuhugi kadunud! Kas ka sinule on liikumine ja järjepidev treening baasvajadus? Kohtume juba varsti!» sellise üleskutsega innustab Terje Õiglane huvilisi Facebooki grupis «Terje rühmatreeningud Vändras».

2022. aastal tunnustati valla uhkuse aumärgiga Põhja-Pärnumaa vallasekretäri ja loomakaitsjat Piret Müüri. Eelmisel aastal pälvis aumärgi muusik ja Mihkel Lüdigi nimelise Vändra muusika- ja kunstikooli õpetaja Kalev Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles