Herkki Ruubel astub tippvõistlusel üles maitsekohtunikuna: See on elu muutev kogemus

Sirle Matt
, reporter
Copy
Mullu mais toimus Bocuse d’Ori Eesti eelvoor Pärnumaa kutsehariduskeskuses ja üks kahest võistlejast, kes Eesti esindajaks pürgisid, oli Herkki Ruubel.
Mullu mais toimus Bocuse d’Ori Eesti eelvoor Pärnumaa kutsehariduskeskuses ja üks kahest võistlejast, kes Eesti esindajaks pürgisid, oli Herkki Ruubel. Foto: Urmas Luik

Ületuleval nädalal toimub Norras Trondheimis rahvusvaheline kokandusvõistlus Bocuse d’Or, mille Euroopa eelvoorus hakkab roogi mekkima ja punkte andma Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpetaja ning varasem peakokk Herkki Ruubel.

Ruubel oli üks kahest võistlejast, kes mullu mais Bocuse d’Ori Eesti eelvoorus pani end proovile sellele nimel, et pääseda samale maailmakuulsale kulinaariavõistlusele Eestit esindama kokana. Ta jäi teiseks, võitis Ivan Derizemlja. Sellegipoolest pakkus Bocuse d’Ori Eesti president Dimitri Demjanov Ruubelile võimalust Trondheimi sõita, aga Eestit esindava kohtunikuna. “Suure pingutuse eest lohutusauhind,” muigas Ruubel.

Ei ole nii, et teeme lihtsalt maitsvat toitu. See on põhimõtteliselt toidu kaudu Eesti esindamine.

Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpetaja Herkki Ruubel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles