Järelvaadatav Pärnu linnavolikogu valis uue esimehe

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavolikogu valib endale uue esimehe.
Pärnu linnavolikogu valib endale uue esimehe. Foto: Urmas Luik

Neljapäeval Estonia spaahotelli konverentsisaalis kogunenud Pärnu linnavolikogu valid endale uue esimehe, saatis valitsusele pöördumise, milles palus selgitust Paikuse politsei- ja piirivalvekolledži sulgemisplaani kohta, ja kinnitas linna teenetemärgi saajad.

Volikogu senine esimees Andres Metsoja peatas oma volitused volikogu liikmena selle kuu algusest. Koalitsioonilepingu kohaselt kuulub volikogu esimehe koht Isamaale, sellele ametikohale kandideerinud Siim Suursild osutuski valituks.

See pole Suursillale esimene kord volikogu esimees olla. 2009–2011 pidas ta seda ametit Audru vallas. Ta on olnud Audrus vallavanem, Pärnus abilinnapea. 2020. aasta augustist töötab ta Häädemeeste abivallavanemana.

Volikogu päevakorras olid veel opositsiooni esitatud eelnõud, mille järgi tuleks anda linnavalitsusele ülesanne hoonestusõiguse kehtestamiseks ja arhitektuurikonkursi korraldamiseks, et Munamäele püstitada kohvik ning eemaldada kiirtoidurestorani McDonald’s logoga nutiprügikastid Munamäe rulapargist, Vanapargi mänguväljakult ja pump track’i juurest, asendades need sortimist õpetatavate prügikastidega.

Linnapea Romek Kosenkranius vastas istungi lõpus opositsiooni arupärimistele, mis puudutasid linnajuhtide palka ja põhjusi, miks Munamäe rekonstrueerimise plaanides pole sinna kohviku rajamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles