Video ja pildid Ilma teeb Pärnu uus oranžide hammastega sometäht

Copy
Pärnusse Vallikääru kanti on kolinud elama kobras. 
Pärnusse Vallikääru kanti on kolinud elama kobras. Foto: Mailiis Ollino

Ühismeedias kogub tuntust Pärnu uus sometäht: Vallikraavis ja selle ümbruses on mitme fotoobjektiivi ette jäänud majajas, keda on tabatud seal kandis ujumas või õhukesel jääl asjatamas.

Vallikraavi õhukesel jääl sibanud ja sellest iga natukese aja tagant läbi vajunud pontsakas kobras jäi silma ka Pärnu Postimehe fotograafile Mailiis Ollinole, kes looma tegemisi uudistas ja jäädvustas.

Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo looduskaitse peaspetsialisti Tõnu Talvi arvates võib vallikraavis tegutseda noor kobras, kes on liiga suureks kasvanud, perekonnast välja löödud ja tulnud omale uut elupaika ja territooriumi välja vaatama.

Talvi sõnade kohaselt armastab kobras liikuda hämaral ja pimedal ajal ning on pelglik: inimese või lemmikloomadega ta vabatahtlikult tegemist teha ei taha ja ise kedagi ründama ei tule.

“Valgel ajal ta nii hästi ei näe kui hämaras, aga kuulmine ja haistmine on tal hea,” seletas Talvi.

Looduskaitse peaspetsialisti jutu järgi võivad piibri ja inimlooma suusad kõige enam risti minna maastikuarhitektuuri vaatevinklist. Kui looduse kroon peab oluliseks kultuurset haljastust, siis piiber kipub sellele hambaid sisse lööma ja veekogude ääres kasvavate lehtpuude langetamine on üks tema firmamärkidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles